Efsane modacı hazır giyimi bırakıyor

Ünlü Fransız modacı Jean-Paul Gaultier, hazır giyimi bırakıyor.

Yayınlanma: 16.09.2014 - 13:00
Abone Ol google-news

Jean-Paul Gaultier modaevi tarafından yapılan açıklamada, 62 yaşındaki modacının moda dünyasında pret-a-porter diye adlandırılan hazır giyim için artık koleksiyon hazırlamayacağı, kişiye özel tasarımlarına ve kozmetik ürünlerine yoğunlaşacağı duyuruldu.

Bir moda dergisine verdiği röportajda, hazır giyim sektöründeki ticari kaygılardan bıktığını söyleyen Gaultier, kendi yaratıcılığını ancak kişiye özel tasarımlarda ifade edebildiğini ve ancak oradan çıkan sonuçlardan tatmin olduğunu dile getirmişti.

Ünlü modacı, hazır giyim sektöründeki ticari kaygıların yeni fikirler ve tasarımlara izin vermediğinin altını çizerek, 38 yıllık moda yaşamında sadece kişiye özel tasarımlar üzerinde çalışmanın kendisi için yepyeni bir deneyim olacağı yorumunda bulunmuştu.

Gaultier'in son hazır giyim koleksiyonu, 27 Eylül'de Paris'te moda severlerle buluşacak.

Fransa'nın en ünlü modacıları arasında yer alan Gaultier, moda hayatına kendi ismi taşıyan şirketiyle 1976'da başlamış, 1991'de kozmetik ve güzellik ürünlerini de bünyesine dahil etmişti.

Hazır giyim, kozmetik, parfüm ve aksesuarın yanı sıra 1997'de kişiye özel tasarımlara da başlayan Gaultier, başta Madonna olmak üzere birçok ünlünün sahne kostümlerine imza atmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler