Türkiye’nin farklı yüzleri Avrupa Parlamentosu’nda

Avrupa Parlamentosu (AP) Üyesi Miltiadis Kyrkos, (Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grubu, Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Başkan Yardımcısı) 7-10 Ocak tarihlerinde AP’de “Faces of Turkey: Civil Society/ Türkiye’nin Yüzleri: Sivil Toplum) adlı sergiyi düzenledi. Sergide Türkiye’nin farklı yüzleri Avrupa ile tanıştırıldı.

Yayınlanma: 12.01.2019 - 22:42
Abone Ol google-news

 

Sergiyi organize eden Yunan Avrupa Parlamenteri Miltiadis Kyrkos, serginin açılış resepsiyonunda yaptığı konuşmada, “İlişkide bulunduğumuz ülkeler arasında sorunlar olabilir. Bu sorunlar politik, ekonomik ya da başka yollara çözülmeye çalışılabilir. Ancak bunlar kadar önemli olan sizlerin, insanların, sivil toplumun yaptıkları. Bu anlamda üç ay önce Türkiye’ye gittiğimizde güven kazanmak kolay olmadı. Bu sergiyi buraya getirmek de kolay olmadı. Bazı parlamenterler bize bu serginin Erdoğan’ın bir şovu olduğunu söylediler. Erdoğan ülkenin Cumhurbaşkanı. Ama Türkiye’nin yüzleri? Bir ülkeyi yalnızca bir yüzle hayal edebilir misiniz? Dünya çok karmaşık. Her ülke karmaşık. Sizlerin yaptıklarını parlamenterlere göstererek, basına sunarak biz görevimizi yapmış oluyoruz” dedi.
Sergide aralarında otizm erken tanı, lösemi, kadın sığınağı, HIV konusunda bilinçlendirme, anne veya babası hayatta olmayanlara eğitim sunulması, görme engelliler için kitaplık ve babalık eğitimi vs. alanlarda çalışan 11 sivil toplum kuruluşu ile 2 de öğretmen tanıtıldı. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler