Hollandalı gazeteci sınır dışı

2017 yılından beri Türkiye’de bulunan Boersma, terör bağlantısı nedeniyle sınır dışı edildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Boersma’nın El Nusra ile bağlantılı olduğunu paylaştı.

Yayınlanma: 17.01.2019 - 23:10
Abone Ol google-news

Hollandalı gazeteci Ans Boersma, “terör bağlantısı” gerekçesiyle Türkiye’den sınır dışı edildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Hollanda’nın FD gazetesi için çalışan serbest bir gazeteci olan Boersma’nın Hollanda’dan gelen “Terör örgütü El Nusra ile bağlantılı olduğu” istihbaratının ardından sınır dışı edildiğini belirtti.

2017 yılından bu yana Türkiye’de bulunan Hollandalı gazeteci, çarşamba sabahı oturma iznini uzatmak için İstanbul İl Göç İdaresi’ne gittiğinde kendisine bir gerekçe bildirilmeden polise teslim edildi. Polis, Hollandalı gazeteciye “güvenlik” nedeniyle sınır dışı edileceğini bildirdi ve özel eşyalarını alması için evine gitmesine de izin vermedi. Geceyi polis merkezinde geçiren ve bu süreçte Hollanda’nın İstanbul Başkonsolosluğu yetkililerinin ziyaret ettiği Boersma, dün sabah Atatürk Havalimanı’ndan kalkan tarifeli uçağa bindirilerek Türkiye’den sınır dışı edildi.
Hollandalı gazetecinin 3 Ocak’ta Noel tatilinden dönerek Türkiye’ye giriş yaptığı ve 8 Ocak’ta 2019 yılı için basın kartını aldığı belirtildi. Boersma’ya sınır dışı edilirken 5 Ocak’ta alınan kararla altı yıl süreli giriş yasağı konduğu bildirildi.

Altun’dan açıklama

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Boersma’nın sınır dışı edilmesine ilişkin bir açıklama yaparken Boersma’nın sınır dışı edilmesinin, “gazetecilik faaliyetleriyle ilgisi olmadığını” savundu. Altun, “İlgili makamlarımızla bir süre önce Hollanda polisi tarafından istihbarat paylaşımı yapılarak şahsın bir terör örgütüyle bağlantılı olduğu bilgisi verilmiştir” ifadelerini kullandı. Altun, daha sonra sosyal medya hesabından İngilizce olarak yaptığı açıklamada Hollanda’nın Türkiye’ye Boersma’nın El Nusra ile bağlantılı olduğu yönünde istihbarat paylaştığını ve bu istihbarata göre hareket edildiğini belirtti.

Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği ve Hollanda Dışişleri Bakanlığı ise konuya ilişkin dün bir açıklama yapmadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler