Sürpermarketin çatısı çöktü: 33 ölü!

Letonya'nın başkenti Riga'da, bir süpermarketin çatısının çökmesi sonucu 33 kişi hayatını kaybetti. Çok sayıda kişinin kayıp olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe edilirken, 38 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Yayınlanma: 22.11.2013 - 08:09
Abone Ol google-news

Letonya Başbakanı Valdis Dombrovskis, başkent Riga'daki bir süpermarketin çatısının çökmesi sonucu 33 kişinin öldüğü olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Çok sayıda kişinin kayıp olması nedeniyle ölü sayısının artmasından endişe edilirken, 35 kişinin de yaralandığı belirtiliyor.

Ölenlerden üçünün, kurtarma çalışmaları sırasında çatının bir bölümünün daha çökmesi sonucu hayatını kaybeden itfaiye erleri olduğu belirtiliyor.

Çatının neden çöktüğü bilinmiyor. Fakat ,Letonya medyasında yer alan haberlere göre çim kaplı çatıya bahçe inşa ediliyordu.

Maxima perakende zincirinin bir parçası olan süpermarket 2011'de açılmıştı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Başbakan Dombrovskis, inşaat mevzuatına uyulup uyulmadığını belirlemek için soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Kurtarma ekipleri, iş makinaları ve vinçlerle enkaz altında kalanlara ulaşmaya çalışıyor. Çalışmalara 60'dan fazla asker de katılıyor.

BBCnin haberine göre; çatı, Perşembe günü akşam saatlerinde çöktü. Bu sırada süpermarkette çok sayıda müşteri olduğu belirtiliyor.
Görgü tanıkları 500 metrekarelik çatının çöküşü sırasında büyük panik yaşandığını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler