Eski IŞİD'le Mücadele Özel Temsilci McGurk: ABD'nin bir Suriye'den çekilme planı yok

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) IŞİD'le Mücadele Özel Temsilciliği görevini kısa bir süre önce bırakan Brett McGurk, ABD Başkanı Donald Trump'ın emri ile Suriye'den çekilmek için harekete geçen Washington'ın bir planı olmadığını söyledi.

Yayınlanma: 21.01.2019 - 19:14
Abone Ol google-news

ABD'nin Suriye Eski Özel Temsilcisi Brett McGurk, Suriye'den çekilme kararı alan Trump yönetimini eleştirdi.

<haber-dikey:1207142>

Amerikan televizyonu CBS'e konuşan McGurk, "Şu an bir planımız yok. Bu, güçlerimizin savunmasızlığını artırıyor. Bu durum Suriye'deki adamlarımıza yönelik riskleri artırıyor ve IŞİD'e alan açacaktır" diye konuştu.

Deutsche Welle Türkçe'nin aktardığı habere göre ABD askerlerine yönelik riskleri de vurgulayan McGurk, "Başkan şunu açıkça belirtti: Ayrılıyoruz. Bu, güçlerimizin bir hedefinin olması gerektiği anlamına geliyor: O da oradan çıkmak ve güvenli bir şekilde çıkmak" diye konuştu.

Münbiç'te geçen çarşamba günü düzenlenen intihar eylemi sonucu dört Amerikalı hayatını kaybetmişti. Saldırı, 2014'ten bu yana Suriye'de olan Amerikan askerlerine yönelik en kanlı saldırı olarak kayıtlara geçmişti.

Bugün de Suriye’nin kuzeydoğusundaki Haseke kentinde ABD askerlerinin devriye yaptığı sırada bomba yüklü araç patladı. Bomba yüklü aracın ABD-YPG konvoyunu hedef aldığı kaydedildi. Olayda 5 kişinin öldüğü açıklanırken, bir ABD askerinin ise ağır yaralı olduğu belirtildi.

<haber-yatay:1209900,1208758,1210194,1208450>

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler