Guaido "diyalog" çağrısını reddetti, tarafsızları eleştirdi

Venezuela'da kendini geçici devlet başkanı ilan eden Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido, Meksika ve Uruguay'ın, Devlet Başkanı Nicolas Maduro hükümeti ile diyalog kurması çağrısını reddetti ve bu ülkelerin tarafsızlığı bırakarak kendisine destek vermelerini istedi.

Yayınlanma: 01.02.2019 - 20:52
Abone Ol google-news

Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun meşruiyetini kabul etmeyen, ABD başta olmak üzere birçok batı ve Latin Amerika ülkesinin desteğini alan Guaido, ülkesindeki siyasi kriz karşısında tarafsız kalarak Maduro'yu tanımaya devam eden Meksika ve Uruguay'a yazdığı mektubu sosyal medya hesabından yayımladı.

Guaido, mektubunda, bu iki hükümetten 30 Ocak'ta Venezuela'daki krizin ele alınacağı ve kendilerini tarafsız olarak tanımlayan ülkelerin katılacağı uluslararası konferansa davet aldığı bilgisini paylaştı.

"İnsan hakları ihlalcileri" olarak nitelediği hükümeti görevde tutacak hiçbir diyaloğa katılmayacağını vurgulayan Guaido, sadece Nicolas Maduro'nun görevi bırakması amacıyla bir pazarlık ya da müzakereye katılacağını hatırlattı.

TARAFSIZ ÜLKELERE ELEŞTİRİ

Venezuela'daki kriz karşısında tarafsız olduğunu belirten ülkeleri de eleştiren Guaido, "Tarafsız olmak, yüz binlerce insanı sefalete, açlığa ve hatta açlıktan ölmeye mahkum eden bir rejimin yanında olmaktır." ifadesini kullandı.

Guaido, mektubunda ayrıca, bu ülkelerin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu devirmek için devam ettirdikleri sürece "işbirlikçi ve kolaylaştırıcı" olarak katılmalarını istedi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler