Temsilciler Meclisi'nden ''Venezüella'ya askeri müdahale'' açıklaması

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Eliot Engel, ABD Kongresinin Venezüella’ya askeri müdahaleyi desteklemediğini söyledi. ABD Başkanı Donald Trump, Venezüella'ya ABD askeri müdahalesinin 'seçeneklerden biri' olduğunu söylemişti.

Yayınlanma: 13.02.2019 - 20:34
Abone Ol google-news

Engel Kongre'de yaptığı konuşmada "ABD askeri müdahalesi bir seçenek değildir. Kongre, ABD ordusunun tüm dünyada ne zaman, nerede ve nasıl kullanılacağına karar verir ve Kongre, Venezüella'ya askeri müdahaleyi desteklemeyecektir" dedi.

TRUMP, ASKERİ MÜDAHALE MESAJI VERMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump, geçen hafta CBS News kanalına verdiği röportaj sırasında kendisine sorulan, "Sizi Venezüella'da Amerikan askerlerini kullanmak zorunda bırakacak olan şey ne? Ulusal güvenlik çıkarı nedir?" sorusuna "Bunu konuşmak istemiyorum. Fakat bu şüphesiz seçeneklerden biri" yanıtını vermişti.

Daha önce Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da Venezüella ordusunun yüksek rütbelilerine seslenerek, kendini devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido ve taraftarlarını desteklemeleri çağrısı yapmıştı.

<haber-yatay:1217968,1236925,1222023,1219587>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler