Rusya: “ABD, Venezüellalı muhalifler için Avrupa’dan silah satın almayı planlıyor”

Rusya, ABD'nin Venezüella'ya insani yardımının arkasında askeri operasyon amacı olduğunu savundu. Rus sözcü Zakharova, Kolombiya'da tutulan yardımın Venezüella'ya taşınmasının çatışmalara neden olacağı uyarısında bulundu. Zakharova ayrıca, ABD'nin Venezüellalı muhalifler için Avrupa’dan silah satın almayı planladığını öne sürdü.

Yayınlanma: 22.02.2019 - 22:16
Abone Ol google-news

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova düzenlediği basın toplantısında Venezüellalı’da yaşanan yönetim krizi hakkında açıklamalarda bulundu. ABD’nin bölgedeki krize olan etkisine değinen Zakharova, “Elimizde ABD’li şirketlerin ve onların NATO müttefiklerinin, Venezüellalı  muhaliflere verilmek üzere Doğu Avrupa’daki bir ülkeden çok sayıda silah satın almayı değerlendirdiğini gösteren bilgiler var” ifadelerini kullandı.

Zakharova “Bahsi geçen silahlar arasında ağır makineli tüfekler, el bombası fırlatıcıları, taşınabilir füze fırlatıcıları, hafif silahlar ve topçu sistemleri için mühimmat içereceği var. Bunlar ABD’nin insani yardım olarak göndermeyi planladığı şeyler” dedi.

'İNSANİ YARDIM PLANI BİR PROVOKASYON'

Sözcü Zakharova ayrıca, muhalafet lideri Juan Guaido'nun Kolombiya sınırında tutulan yardımı ülkeye götürme planına ilişkin, "ABD tarafından teşvik ve liderlik edilen tehlikeli provokasyon, 23 Şubat için planlanıyor" dedi.

Guaido'nun sınırötesindeki yardımı alarak çatışmaları körüklemek istediğini savunan Zakharova, bu durumun askeri harekat için uygun bir bahane hazırlayacağını söyledi.

Kolombiya'da tutulan gıda ve ilaç yardımını almak üzere Perşembe günü yola çıkan Guaido, insani yardımı Cumartesi ülkeye götürme sözü vermişti. Maduro bu hamle karşısında, Brezilya ile sınırı kapatmış, ordu Kolombiya sınırında güvenliği artırmıştı.

Rusya, ekonomik ve siyasi krizle boğuşan Maduro hükümetine destek veren ülkeler arasında yer alıyor ve Washington'ı Venezuela'da askeri darbe yapmaya çalışmakla suçluyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler