Tarihi zirveden anlaşma çıkmadı... Trump'tan açıklama

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong-un arasında Vietnam'ın başkenti Hanoi'de düzenlenen ikinci zirvede anlaşma sağlanamadı. Kuzey Kore lideri Kim'le görüşme sonrası basın toplantısı düzenleyen Trump, "Buradan barış için iyi haberler gelebileceğini söyleyebiliriz. Herhangi bir şey imzalamanın iyi olmayacağını düşündük. Yapıcı bir zaman geçirdik. Enteresan bir iki gün geçirdik. Herhangi bir anlaşma imzalamama kararı aldık" dedi.

Yayınlanma: 28.02.2019 - 09:44
Abone Ol google-news

 ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim'le görüşmesi sonrası düzenlediği basın toplantısında, "Herhangi bir anlaşma imzalamama kararı aldık" açıklamasında bulundu.

Trump, "Buradan barış için iyi haberler gelebileceğini söyleyebiliriz. Herhangi bir şey imzalamanın iyi olmayacağını düşündük. Yapıcı bir zaman geçirdik. Enteresan bir iki gün geçirdik. Herhangi bir anlaşma imzalamama kararı aldık. Bazı seçeneklerin hiçbirini kullanmama kararı aldık. Onlar yaptırımların tamamen kaldırılmasını istedi. Yaptırımlar şimdilik devam edecek. Bizim istediğimiz her şeyi yapmadıkları için anlaşma çıkmadı" dedi.

"SÖZ VERDİ" 

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri Kim'in nükleer ve füze testleri yapmama konusunda söz verdiğini de belirtti.

Kuzey Kore lideri Kim'le yapılan görüşmeyi değerlendiren ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da şunları söyledi: "Hala iyimserim. Son derece karmaşık bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. İlerleme sağlayacağız. Kuzey Kore'nin nükleerden arındırılmasını başaracağız. Kim Jong-un da anlaşma taraftarı ancak bu aşamada daha fazla ilerleme sağlanamadı. Ancak gerçek bir ilerleme sağlandığını söyleyebiliriz" dedi.

Venezuela'daki krizle ilgili de açıklamalarda bulunan ABD Başkanı Donald Trump, "Venezuela'ya insani yardım gönderiyoruz, oraya ulaşması kolay değil. Venezuela halkına çok sayıda yardım gönderiyoruz. Bazı kentlerde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" şeklinde konuştu.

Vietnam'ın başkenti Hanoi'de Trump ile Kim arasında dün başlayan zirvenin ikinci gününde liderler baş başa görüşme gerçekleştirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump'la Kuzey Kore Devlet Başkanı Kim Jong-un zirvesi sonrası Beyaz Saray'dan ilk açıklama gelmişti.

 "ÇOK İYİ VE YAPICI" 

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Başkan Trump ve Kuzey Kore lideri Kim arasında yapılan görüşmelerde anlaşma sağlanamadığını ancak iki ülke arasındaki görüşmelerin gelecekte devam edeceğini belirtti.

Trump ve Kim'in, Kore Yarımadasının nükleer silahlardan arındırılması konusunda görüştüğünü belirterek, "Şimdilik bir anlaşma sağlanamadı ancak ülkelerin temsilcileri gelecekte buluşmak için sabırsızlanıyor" dedi.

Sanders, iki lider arasındaki görüşmeyi "çok iyi ve yapıcı" olarak nitelendirdi.

Trump ve Kim'in, görüşmelerin yapıldığı otelden planlanandan önce ayrıldığı ve iki lider arasında düşünülen ortak imza töreninin rafa kaldırıldığı kaydedildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler