Facebook'taki ırkçılığa ders gibi yanıt

Avusturya Yeşiller Partisi'nin Türk asıllı milletvekili Alev Korun'un kendisini eleştiren ve göçmen olduğunu hatırlatan bir Facebook kullanıcısına verdiği yanıt, Avusturya’da günün konusu oldu.

Yayınlanma: 08.10.2014 - 12:10
Abone Ol google-news

Avusturya Yeşiller Partisi Milletvekili Alev Korun, aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisi FPÖ milletvekilleriyle siyasi arenada çok kez karşı karşıya gelerek mücadele etmek durumunda kaldı.

Alev Korun, son olarak sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden bir FPÖ sempatizanı ile karşı karşıya geldi. Türk kökenli Milletvekilinin kendisini eleştiren ve göçmen olduğunu hatırlatan Jürgen Dobermann adlı Facebook kullanıcısına verdiği ders niteliğindeki yanıt, Avusturya’da günün konusu oldu.

Alen Korun’u “göçmen” nitelemesi ile küçümsemeye çalışan kişinin yaptığı paylaşımın, imla hataları ile dolu olması ve Korun’un hataları düzelterek yanıt vermesi, Avusturyalıları gülümsetti.

Alev Korun’un, mesajın sonuna eklediği, “FPÖ sempatizanı ve göçmen kökenli olmayan biri olarak, sizden düzgün bir Almanca beklerdim, Bay Dobermann. İyi günler” notunu düşmesi ise, “Şimdi göçmen ya da yabancı kim ” sorusunu gündeme getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler