ABD’li General Votel : 'Suriye’den belirli bir tarihte çekilmemiz yönünde bir baskı yok'

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, ABD kuvvetlerinin Suriye’den çekilme durumuyla ilgili, “Suriye’den belirli bir tarihte çekilmemiz yönünde bir baskı yok” dedi. ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD'e karşı zafer ilan eden açıklamalarının aksine General Votel, IŞİD'e karşı savaşın henüz bitmekten çok uzak olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 07.03.2019 - 20:18
Abone Ol google-news

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Joseph Votel, ABD’ye ait silahlı kuvvetlerin Suriye’den çekilme süreci hakkında açıklamada bulundu.

Suriye’den belirli bir tarihte çekilme konusunda üzerlerinde bir baskı olmadığını ifade eden Votel, “IŞİD'i yendikten sonra çekilme tabiî ki bizim hedefimiz ve bu yüzden bu bizim başlıca odaklandığımız şey. Kuvvetlerimizin korunduğundan emin olmalıyız. Kuvvetlerimiz için risk oluşturabilecek bir yolla çekilmeyiz” ifadelerini kullandı.

<haber-dikey:1271659>

'IŞİD'E KARŞI SAVAŞ HENÜZ BİTMEKTEN ÇOK UZAK'

ABD Başkanı Donald Trump'ın IŞİD'e karşı zafer ilan eden açıklamalarının aksine General Votel, IŞİD'e karşı savaşın henüz bitmekten çok uzak olduğunu söyledi. IŞİD'in teslim olmadığını söyleyen Votel, ''Yeniden harekete geçmek için doğru zamanı bekliyorlar” dedi.

Votel, "Bir zamanlar kontrol ettikleri 34 bin mil karelik (88 bin kilometrekare) alan sadece 1 mil kareye (2,5 kilometrekare) düşürüldü. Fiziksel halifeliğin elindeki toprakları azaltmak önemli bir askeri başarı ama IŞİD ve şiddet yanlısı aşırıcılıkla mücadelenin bitmesine daha çok var ve misyonumuz aynen devam ediyor." ifadesini kullandı.

Votel, geçtiğimiz hafta SDG'nin "ABD'nin çekilme planı durdurulsun" çağrısına “Bizden ne yapmamızı istediklerini anlıyoruz. Ancak şu aşamada o yolda değiliz” yanıtını vermişti.

Daha önceki açıklamalarında ABD Başkanı Trump'ın kararını "yanlış" olarak niteleyen Votel, ABD'nin "SDG'nin güvenliğini sağlamadan Suriye'den çıkılmaması gerektiğini" söylemişti.

<haber-yatay:1102676,1281236,1277832,1265970>

 




Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler