Çöpçatan sitesine 1,5 milyar $'lık dava

Dünyanın en popüler çöpçatanlık sitesi match.com, bir kadının fotoğraflarını izinsiz kullandı. Şirketin sahte hesaplara kayıtsızlığı yüzünden davacı 1,5 milyar dolar istedi.

Yayınlanma: 25.11.2013 - 10:17
Abone Ol google-news

5 kıtada ve 25 ülkede faaliyet gösteren çöpçatanlık sitesi match.com, siteye daha önce hiç kaydolmamış Yuliana Avalos isimli kadının fotoğraflarını izinsiz olarak kullandı. Avalos'un fotoğraflarını sosyal hesaplardan aldığı iddia edilen site, şimdi 1,5 milyar dolarlık bir tazminat davası ile cebelleşiyor. Avukatı Evan Spencer'ın basına duyurduğu şikayet dosyasında, match'in Avalos'un fotoğraflarının izinsizce kullanılmasına kayıtsız kaldığı, hatta Avalos'un fotoğraflarını şirketin özellikle kullandığını belirtti.

Binlerce hesap var

Şirketin kasten kullandığına dair kesin kanıtlar sunamadığını belirten Spencer, eskiden modellik yapan müvekkilinin çalınan fotoğraflarının en az 200 sahte profilde kullanıldığını tespit etti. 96 milyon kullanıcısıyla 'Dünyanın en çok kullanılan çöpçatanlık sitesi' unvanını kazanan' match, ünlü insanların fotoğraflarının kullanımını da önlemiyor. Böylelikle binlerce hesabın sahte olduğu izlenimini uyandıran match, şimdi başka kişilerin de şirkete dava açmasından endişe ediyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler