Uçak kazaları Trump'ın da gündeminde: Pilotumun Einstein olmasını istemem

Etiyopya'da gerçekleşen ve 157 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasının ardından gözler son 5 ayda iki uçağı düşen Boeing firmasına ve sıklığı artan uçak kazalarına çevrildi. Uçak kazalarına ilişkin açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, kazaları karmaşıklaşan uçak teknolojisine bağladı.

Yayınlanma: 12.03.2019 - 19:47
Abone Ol google-news

Etiyopya'da pazar günü "Boeing 737 Max 8" tipi yolcu uçağının düşmesi sonucu 157 kişi hayatını kaybetmiş, kazanın ardından tartışmalar ve incelemeler, bazı durumlarda pilotların kontrolünü elinden alan Boeing yazılım sistemi üzerine yoğunlaşmıştı.

<haber-dikey:1291127,1291215>

Son 5 ayda Etiyopya ve Endonezya'da düşen Boeing 737 Max tipi uçakların ardından İngiltere, Fransa, Almanya, Hollanda ve İrlanda da bu uçakların uçuşunu ikinci bir karara kadar yasakladı.

Daha önce Çin, Avustralya ve Güney Kore gibi ülkeler de Boeing 737 Max'ların uçuşunu durduklarını açıklamıştı.

Filosunda 12 adet Boeing 737 Max bulunan Türk Hava Yolları da kısa bir süre önce uçuşları durdurma kararı aldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde ise 2020 seçimleri için başkan adaylığını açıklayan Demokrat senatör Elizabeth Warren, uçakların uçuşunun durdurulması gerektiğini söyledi.

UÇAK KAZALARI TRUMP'IN DA GÜNDEMİNDE

Peş peşe yaşanan uçak kazaları ABD Başkanı Donald Trump'ın da gündemindeydi. Konuyla ilgili tweet atan ABD Başkanı, uçak kazalarını uçak teknolojisinin karmaşıklaşmasına bağladı.

"Uçaklar uçurmak için fazla karmaşık hale gelmeye başladı. Pilotlara artık ihtiyaç duyulmuyor, bunun yerine MIT'den (Massachusetts Teknoloji Enstitüsü) bilgisayar bilimcileri var." ifadesine yer veren Trump, şu ifadeleri kullandı:

"Bunu birçok üründe her zaman görüyorum. Genellikle eski ve daha basit olanların daha iyi olduğu durumlarda, her zaman gereksiz bir adım daha ileri gitmeye çalışılıyor. Saniyenin içinde ani kararlara ihtiyaç var ve karmaşıklık tehlike yaratır. Tüm bunlar büyük maliyet ama çok az kazanç sağlar. Sizi bilmem ama ben Albert Einstein'ın benim pilotum olmasını istemem. Ben, bir uçağın kontrolünü kolay ve hızlı bir şekilde ele geçirmesine izin verilen uzman profesyoneller isterim."

 <haber-yatay:1289806,1289540,1287793,1286851>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler