Ebola'da ürküten senaryo

Virüse karşı gerekli önlemlerin alınmaması halinde şu anki veriler ışığında aralık ayının başından itibaren her hafta 5 bin ila 10 bin yeni vakanın ortaya çıkabileceği kaydedildi.

Yayınlanma: 16.10.2014 - 00:18
Abone Ol google-news

BM Güvenlik Konseyi’nde önceki gün ebola gündemli oturum öncesinde yaptığı açıklamada DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) Genel Direktör Yardımcısı Bruce Aylward, virüse karşı gerekli önlemlerin alınmaması halinde şu anki veriler ışığında aralık ayının başından itibaren her hafta 5 bin ila 10 bin yeni vakanın ortaya çıkabileceğini söyledi. Bu vakaların yüzde 70’inin yaşamını yitirebileceği uyarısı yaptı. Aylward, salgının en çok vurduğu ülkelerin Liberya, Sierra Leone ve Gine olduğunu yineledi.

Ebola vakalarının gerçek sayısının resmi rakamların iki buçuk katı olduğunu da sözlerine ekledi. DSÖ Başkanı Margaret Chan salgının önceki gün salgının “uluslararası barış ve güvenlik krizine” yol açtığını belirtmişti.

Salgının etkin olduğu Liberya’dan gelen bir kişinin Ebola’dan yaşamını yitirmesi, ardından bu hastayla ilgilenen ikinci sağlık çalışanının da dün virüse yakalandığının açıklanması ABD’de alarmı arttırdı. Sağlıkçının yakın zamanda iç hatlarda uçtuğunun ortaya çıkması paniği arttırdı. ABD Başkanı Barack Obama, JFK Havaalanı’ndan başlamak üzere bazı havaalanlarında ek tarama önlemleri kurulacağını açıkladı.

ABD’nin oluşturmaya çalıştığı acil müdahale gücü ebola vakalarının görüldüğü yerde birkaç saat içinde hastalara müdahale etmesinin amaçlandığı belirtiliyor.

İngiliz Independent gazetesinde yer alan haberde Avrupa ya da ABD’de tek bir vakaya ilişkin basın organlarında çıkan ayrıntılı haberlere dikkat çekildi. Durum “Beyaz adam daha mı değerli” yorumuyla verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler