Sarı Yelekliler vazgeçmiyor

Fransa’da Sarı Yelekliler hükümetin sokağa çıkarttığı askerlere rağmen protestolarını başta başkent Paris olmak üzere ülke genelinde dün de sürdürdü.

Yayınlanma: 23.03.2019 - 23:45
Abone Ol google-news

Ülkede geçen yıl akaryakıt zamlarına tepki olarak başlayan Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron karşıtı eylemlere evrilen Sarı Yelekliler 19. haftada da meydanlardaydı. Geçen haftaki eylemlerde yaşanan şiddet, yağma olayları gerekçesiyle Macron yönetimi protestoculara karşı daha sertleşileceği yönünde açıklama yapmıştı. Bu çerçevede de gösterilere karşı ilk defa terörle mücadele kapsamında görev yapan askeri birliklerin sokağa ineceği duyurulmuş, özellikle başkentin batısında geniş alanda eylemlere yasak getirilmiş, bu adıma muhalefetten tepkiler yükselmişti. Yaşananların ardından başarısız olduğu gerekçesiyle Paris emniyet müdürü görevinden alınmıştı. Ordunun 1962 yılından sonra ilk kez bu tür eylemlere karşı sokağa çıktığına dikkat çekildi. Muhalefetteki sol cepheden Boyun Eğmeyen Fransa hareketinin lideri Jean Luc Melenchon, önceki gün mecliste yaptığı açıklamada hükümetin askerleri sokaklara çıkarmasının utanç verici olduğu vurgulayarak “umarım askerler halkın üzerine ateş açmaz” ifadesini kullandı.

Tepkiler üzerine ise Savunma Bakanı Florence Parly, askerlerin Paris’te yalnızca önemli kurum ve kuruluşlara ait binaların korunmasında görev alacaklarını, eylemcilerle karşı karşıya gelmelerinin söz konusu olmadığını savundu. Dünkü gösterilerde güvenlik güçleri eylemcilere sert müdahalede bulundu. En az 31 kişinin gözaltına alındığı yerel basına yansıdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler