ABD'den, Davutoğlu'na dokundurma: Farkı bilmiyoruz

Kirby, Türkiye’nin IŞİD karşıtı koalisyona katılma şartı olan ‘güvenli bölge’ ile ‘tampon bölge’ arasındaki farkı bilmiyorum.

Yayınlanma: 17.10.2014 - 10:04
Abone Ol google-news

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, “Biz hiçbir zaman tampon bölge ifadesini kullanmadık, bizim kullandığımız ifade güvenli bölge oldu” sözlerine ABD'den bir yanıt daha geldi.
Beyaz Saray, birçok kez ‘güvenli bölge’nin gündemlerinde bulunmadığına dair açıklama yapmıştı. Son olarak, Al Jazeera Arapça’ya konuşan ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Tuğamiral John Kirby, Türkiye’nin IŞİD karşıtı koalisyona katılma şartlarından ‘güvenli bölge’ ile ‘tampon bölge’ arasındaki farkı bilmediğini söyledi.

Kirby, Pentagon’dan Ankara’yı ziyaret eden askeri ekibin görüşmelerini ‘pozitif’ olarak nitelendirdi ancak, görüşmelerde somut bir anlaşmaya varılıp varılmadığını söylemedi.

Tuğamiral Kirby, “Türkiye’den Kobani’de askeri olarak yardım bekliyor musunuz” sorusuna da şu yanıtı verdi:
"Türkiye birçok yönden IŞİD’e karşı yardım edebilir. Ama ne yapacakları konusu Türkiye’ye kalmış. Biz koalisyon ortaklarımıza bir ‘yapılacaklar listesi’yle gitmiyoruz. Türkiye çok önceden katkı yapacağını söyledi. Türkiye rol alıyor zaten ve coğrafi konumundan dolayı da almak zorunda. Biz zaten onların katılacağını biliyoruz. Ama bu katılımın nasıl olacağını belirlemek onlara kalmış.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler