Reuters: ABD, F-35 malzemelerinin Türkiye'ye sevkiyatını askıya aldı

Reuters, ABD'nin Türkiye'ye teslim edeceği F-35 savaş uçaklarıyla alakalı bazı materyallerin sevkiyatını durdurma kararı aldığını duyurdu. ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada da, “Türkiye’de üretilen F-35 parçaları için potansiyel ikincil kaynaklar geliştiriyoruz” denildi. Haberde, ABD'li yetkililerin söz konusu askıya alma işlemini Türk yetkililere bildirdikleri açıklandı.

Yayınlanma: 01.04.2019 - 21:53
Abone Ol google-news

ABD Savunma Bakanlığı'ndan (Pentagon) yapılan açıklamada, "Türkiye'nin S-400 konusundaki net kararı göz önünde bulundurularak, Türkiye'nin F-35 operasyonel kapasitesiyle bağlantılı teslimat ve faaliyetler askıya alınmıştır. Bu önemli konuyla ilgili Türkiye ile diyaloğumuz devam etmektedir" denildi.

Reuters'ın haberine göre açıklamada, “Türkiye F-35 programından çıkarsa tedarik zincirine zarar gelmemesi için gerekli adımları attık” denildi.

Türkiye üretilen parçaları için yeni kaynaklar geliştirildiği aktarılan açıklamada, “Türkiye’de üretilen F-35 parçaları için potansiyel ikincil kaynaklar geliştiriyoruz” ifadelerine yer verildi.

'KARAR TÜRK YETKİLİLERE BİLDİRİLDİ'

Haberde ABD'nin bu kararı için, 'Türkiye'ye F-35 satışını engellemeye yönelik ABD'nin attığı ilk somut adım' değerlendirilmesi yapılırken, ABD'li yetkililerin söz konusu askıya alma işlemini Türk yetkililere bildirdikleri açıklandı.

ÇAVUŞOĞLU YARIN ABD'YE GİDİYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Venezüellalı mevkidaşı Jorge Arreaza ile düzenlediği ortak basın toplantısında ABD'ye gideceğini söylemişti.

Çavuşoğlu, ABD ziyaretinde Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile görüşeceği bilgisini vermişti.

<haber-yatay:1318559,1317357,1306860,1305700>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler