İki öğrenci, Apple'ı yüz binlerce dolar dolandırdı

İki öğrenci çeşitli sahte cihazlarla yaptıkları dolandırıcılıklarla, Apple firmasını yaklaşık 5 milyon TL’ye yakın zarara uğrattı.

Yayınlanma: 06.04.2019 - 14:20
Abone Ol google-news

Oregon’da okuyan iki Çin’li mühendislik öğrencisi Apple’ı yüz binlerce dolar dolandırdı. Şirket, olayın ardından Oregon Federal Mahkemesi’ne başvurarak iki öğrencinin gözaltına alınmasını sağladı.

Olay, 2017 yılında Oregon’da başladı. Çin’li iki öğrenci Çin’den sipariş ettikleri sahte iPhone’ları şirketin mağazalarına götürdüler. Çeşitli bahaneler sunup, sahte cihazları sıfır ve orijinal iPhone’lar ile değiştirmeye başladılar. Bu yöntemin ise yaradığını anlayan öğrenciler, Çin’den yüzlerce sahte iPhone sipariş ettiler ve bunları zaman içerisinde farklı mağazalara götürmeye ve değişim yapmaya devam ettiler. Ardından aldıkları yeni ve orijinal iPhone’ları internet üzerinden uygun fiyatlara sattılar.

Shiftdelete’in haberine göre bu yöntem sayesinde 895.000 dolar kazanan öğrenciler, dev şirketin olayı geçte olsa fark etmesi üzerine kıskıvrak yakalandılar. Eve baskın yapan polis, evde 300 adet sahte iPhone ele geçirdi. Bu cihazların da değiştirilmek üzere evde tutulduğu belirlendi. Bunun üzerine öğrenciler gözaltına alınıp mahkemeye çıkarılmak üzere nezarethaneye gönderildiler.

Öğrencilerin alacağı ceza ise henüz belirsizliğini korurken, Apple cephesinden de konu ile ilgili bir açıklama gelmedi. Bunca ürünün kontrol edilmeden nasıl değiştirildiği ise bilinmezliğini koruyor.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler