Peşmerge yolu sır gibi saklanıyor

Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin IŞİD saldırıları altındaki Kobani’ye destek için gönderdiği peşmerge birliklerinin bugün Kobani’de olması bekleniyor. Kuzey Irak, PYD ve Türkiye’de yetkililer güzergah konusunda da açıklama yapmıyor.

Yayınlanma: 25.10.2014 - 22:28
Abone Ol google-news

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırıları sürerken, Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’ne yakınlığıyla bilinen Rudaw, ilk peşmerge birliğinin bugün ağır silahlarla Kobani’de olacağını yazdı. Rudaw’ın haberine göre ilk etapta ağır silahlarla 150 peşmerge Kobani’ye gönderilecek. Rudaw’a konuşan Peşmege Güçleri Birinci Destek Birliği Komutanı Ahmed Gerdi, son hazırlıkların tamamladığını ve Türkiye üzerinden Kobani’ye gidecek olan ilk birliğin hazır olduğunu ifade etti. Gerdi, Kobani’ye gidecek birliğin Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) peşmergelerinden oluştuğunu belirtti. Kobani’ye gidecek olan peşmergelerin kimlik bilgilerinin, Türkiye ve ABD ile paylaşıldığı öğrenildi. Peşmerge Bakanlığı Genel SekreteriCaber Yaver ise peşmergenin geçişinin “askeri sır” niteliğinde olduğunu belirterek bu konuda yapılan açıklamalarla bir ilgilerinin olmadığını böyledi.

Yaver’in açıklaması gidişin gizli tutulması çabası olarak yorumlanırken, peşmergelerin
Türkiye üzerinden geçeceği güzargah isesır gibi saklanıyor. Bazı kaynaklar peşmergelerin
kuzey Irak’tan uçakla Şanlıurfa’ya getirileceğini, karayoluyla Suruç üzerinden Kobani’ye geçirileceğini belirtirken, dbazı kaynaklar ise kuzey Irak’ın Halil İbrahim Sınır Kapısı’nda toplanacak peşmergelerin Habur Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye gireceğini, ardından Suruç üzerinden Kobani’ye geçirileceğini
belirtiyor. Kobani’ye geçecek olan peşmergelere Türk askeri nezaret edecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler