ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan: Onunla görüşmek hoşuma gidiyor

ABD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile geçen salı günü gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin, “Bakan Akar, yani onlar (Türkler) stratejik bir ortaktır ve her zaman halletmemiz gereken zorluklar olacaktır. Onun için hazır buradayken oturup konuştuk. Onunla görüşmek hoşuma gidiyor” diye konuştu.

Yayınlanma: 19.04.2019 - 20:42
Abone Ol google-news

Arnavutluk Savunma Bakanı Otla Xhaçka ile ABD Savunma Bakanlığında biraraya gelen Shanahan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Akar ile görüşmede ilerleme kaydedip kaydetmediğine yönelik soruya Shanahan, şu yanıtı verdi: “Kaydettim. Onunla görüşmek hoşuma gidiyor.”
Shanahan, görüşmede Akar’a ziyaret talebini de ilettiğini söyledi. İkili görüşme Amerikan Türk Konseyi (ATC) 37. Yıllık Konferansı kapsamında gerçekleştirilmişti.

Apostolakis: İlişkilerimiz iyi

Öte yandan Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almasının Ege Bölgesi’ndeki hava sahası kontrolü anlamında durumu tamamıyla değiştireceğini söyledi. Apostolakis, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Milli Savunma Bakanı Akar ile ikili ilişkilerinin iyi olduğunu belirterek “Bir araya gelip konuştuğumuzda Ege’de tansiyonun düşürülmesi için yetkilerimiz çerçevesinde yollar arıyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler