'İngiliz cellat yaralandı'

İngiliz The Mail On Sunday gazetesi bugünkü manşet haberinde, ABD’li gazetecilerin başını keserek İngiltere’de tüm tepkileri üzerine çeken IŞİD militanı İngiliz celladın bombalamada yaralandığını yazdı.

Yayınlanma: 16.11.2014 - 16:46
Abone Ol google-news

İngiliz gazetesi, “Onu vurduk- Cihatçı John hava saldırısında yaralandı” başlığıyla verdiği haberini İngiltere Savunma Bakanlığı’nın teyit ettiğine dikkat çekti. IŞİD’in yayınladığı video görüntülerinde kamera karşısında İngilizce konuşarak iki İngiliz, iki Amerikalı rehinenin kafasını kesen sonradan Müslüman olan celladın, ABD’nin öncülüğündeki hava saldırıları sırasında vurulduğu belirtildi.

The Daily Mail on Sunday, tarafsız bir kaynaktan aldığı haberde Cihatçı John’un vurulduktan sonra hastaneye yetiştirildiğini ifade etti. “Cihatçı John IŞİD’in Yüksek Komutanlığı’nın gizli bir mevzi toplantısında vuruldu” denilen haberde The Mail on Sunday, yayınladığı şemada İngiliz celladın nasıl hedeflendiğini ve yaralandıktan sonra Rakka’ya götürülmeden önce Al Qaim hastanesine acilen götürüldüğünü yazdı.

İngiliz celladın yüzü maskeli olduğu için ancak sesinin incelenmesi sonucu kim olduğu saptanmıştı. “Cihatçı John”, İngiliz vatandaşı olduğu için günlerce İngiliz gazetelerinin manşetinden düşmemişti.

İngiltere Savunma Bakanlığı’na ulaşan istihbarata göre “Cihatçı John”, geçen cumartesi günü Suriye sınırına yakın bir Irak şehrinde IŞİD liderlerinin toplandığı bir zirvede ölümden kıl payı kurtuldu. Toplantının Amerikan ve Irak jetleri tarafından hedef alındığı öğrenildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler