Trump'ın Genelkurmay adayı: Türkiye, S-400’leri kabul ederse F-35 programından çıkarılmalı

Trump tarafından Genelkurmay Başkanlığı görevine aday gösterilen Orgeneral Milley, S-400 teslimatının hayata geçirilmesi durumunda Türkiye’nin F-35 programından çıkarılması gerektiğini belirtti.

Yayınlanma: 11.07.2019 - 23:07
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Donald Trump tarafından Genelkurmay Başkanlığı görevine aday gösterilen Orgeneral Mark A. Milley, Rus hava savunma sistemi teslimatının hayata geçirilmesi durumunda Türkiye’nin beşinci nesil savaş uçağı F-35 programından çıkarılması ve bu uçakların Türkiye’ye teslimatının iptal edilmesi gerektiğini belirtti.

Milley, ABD Kongresi’ne mektubunda, “Görevimin onaylanması durumunda, Türkiye’nin S-400’ü kabul etmesi durumunda, F-35 uçaklarının Türkiye’ye teslimine son verilmesini ve Türkiye’nin F-35 programından ihraç edilmesini tavsiye ederdim” diye yazdı.
S-400’ün, F-35 gibi uçakları vurmak için geliştirilen bir sistem olduğunu savunan Milley, “Türkiye’ye, F-35 alıp doğrudan S-400 yakınında kullanmasına izin verirsek S-400’ün radar sistemi F-35’le ilgili gizli bilgiyi Rus askerlere sunabilir” iddiasında bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler