Otele kanlı saldırı

Somali’nin güneyindeki Cubaland Özerk Bölgesi’ndeki liman kenti Kismayu’da bir otele düzenlenen bombalı ve silahlı saldırıda, en az 26 kişi yaşamını yitirdi, 56 kişi yaralandı.

Yayınlanma: 13.07.2019 - 20:39
Abone Ol google-news

Saldırıyı El Kaide bağlantılı Eşşebab örgütü üstlendi. Yetkililer, 12 saat süren çatışmanın ardından saldırganların etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Saldırganların önce patlayıcı yüklü bir aracı otelin önünde infilak ettirdiği ardından da ağır silahlarla ateş açtığı belirtildi.

Gazeteciler, başkan adayı da öldü
Üç Kenyalı, üç Tanzanyalı, iki ABD’li, bir İngiliz’in bulunduğu kurbanlar arasında Somali asıllı Kanada vatandaşı gazeteci Nodan Halayeh de vardı. Somalili gazeteciler sendikası yerel basın mensubu Mohamed Omar Sahal’in de saldırıda hayatını kaybettiğini duyurdu. İki Çin vatandaşının yaralı olduğu kaydedildi.
Saldırı sırasında bölgenin önde gelen işadamları ve bazı milletvekilleri otelde yerel seçimlere ilişkin istişare toplantısı yapıyordu. Cubaland, gelecek ay yapılması planlanan yerel seçimlere hazırlanıyor. AFP’nin yerel yetkililere dayandırdığı haberine göre seçimlerde adaylığını koyan bir kişi saldırıda öldü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler