Afganistan, 'yeryüzünden silebilirdik' sözleri için Trump'tan açıklama istedi

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, ABD Başkanı Donald Trump'ın ülkesiyle ilgili savaş yorumları için açıklama istedi.

Yayınlanma: 23.07.2019 - 16:57
Abone Ol google-news

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, ABD Başkanı Donald Trump’ın, "Eğer Afganistan'da savaşmak istesek bu savaşı bir haftada kazanırdık ama 10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum. Afganistan o durumda yeryüzünden silinirdi. Böyle bir savaş 10 günde biterdi ancak bu yolu seçmek istemiyorum" açıklamasını açıklığa kavuşturması gerektiğini söyledi.

Gani'nin ofisinden yapılan açıklamada, "Afganistan İslam Cumhuriyeti Hükümeti, ABD Devlet Başkanı Donald Trump’ın Pakistan Başbakanı İmran Khan ile yaptığı görüşmede diplomatik yollarla ve kanallarla yaptığı Afganistan yorumlarıyla ilgili açıklama yapılmasını istiyor" ifadeleri yer aldı.

ABD Başkanı Donald Trump ile Pakistan Başbakanı İmran Han, Beyaz Saray'daki görüşmelerinin başında Oval Ofis'te basın mensuplarına Afganistan'la ilgili açıklamada bulunmuştu.

Donald Trump, "Afganistan'da savaşmıyoruz, orada polis gibiyiz. Polis olmak istemiyoruz. Eğer Afganistan'da savaşmak istesek bu savaşı bir haftada kazanırdıka ama 10 milyon kişiyi öldürmek istemiyorum. Afganistan o durumda yeryüzünden silinirdi. Böyle bir savaş 10 günde biterdi ancak bu yolu seçmek istemiyorum'' ifadelerini kullanmış; Pakistan’ın, ABD’nin kendisini Afganistan’dan çıkarmasına yardım edebileceğini ve Washington ile İslamabad arasındaki ilişkide büyük potansiyel olduğunu söylemişti.

<haber-yatay:1500437>

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler