Refah Sınır Kapısı iki günlüğüne 'tek yönlü' açıldı

Mısır yönetiminin, 1 aydır kapalı olan Refah Sınır Kapısını, "Tek yönlü" olarak 2 günlüğüne açtığı bildirildi.

Yayınlanma: 26.11.2014 - 12:46
Abone Ol google-news

Gazze Sınır Kapıları İdaresi Müdürü Mahir Ebu Subha, "Mısırlı yetkililer, Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye geçmek için bekleyen yaklaşık 6 bin kişinin, bölgeye girmesi için kapının 2 gün açık tutulacağı yönünde bir yazı gönderdi" dedi.

Gazze dışına acilen çıkması gereken Filistinlilerin de bulunduğunu belirten Ebu Subha, "Kapının her iki yönden geçişlerin sağlanacak şekilde açılmasını ümit ediyorum" diye konuştu.

Mısırlı emniyet yetkilileri de Gazze'ye geçmek üzere bekleyenler için sınır kapısının bugün (yerel saatle) 12.00 ila 16.00 saatlerinde yarın da saat 07.00 ila 16.00 arasında açık tutulacağını kaydetti.

İsrail ablukası nedeniyle Gazze'nin "Dünyaya açılan tek kapısı" konumundaki Mısır sınırındaki Refah, bu ülkede Temmuz 2013'te gerçekleşen askeri darbenin ardından sık sık kapatılıyor.

Son olarak 24 Ekim'de Kuzey Sina vilayetinde iki güvenlik noktasına düzenlenen saldırının ardından Mısır yönetimi, "terör sorununu kökünden çözmek" iddiasıyla bölgede 3 aylık olağanüstü hal ilan ederek, bu çerçevede Refah Sınır Kapısı'nı da kapatmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler