Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov, ABD’li mevkidaşı Dunford ile görüştü

Rusya Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov’un ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile telefonda görüştüğünü, görüşmede askeri alandaki Rus-Amerikan ilişkilerinin ele alındığını duyurdu. ABD Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada da, daha önceki uygulamalarda olduğu gibi iki komutanın görüşmesinin içeriğinin gizli tutulması konusunda mutabık kaldıklarını da belirtildi.

Yayınlanma: 21.08.2019 - 21:54
Abone Ol google-news

Rusya Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov’un ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile telefonda görüştüğünü duyurdu.

Sputnik'te yer alan habere göre, bakanlığın görüşmeye ilişkin açıklamasında, Rusya Genelkurmay Başkanı Orgeneral Valeriy Gerasimov’un ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile telefon görüşmesi yaptığı, komutanların askeri alandaki Rus-Amerikan ilişkilerinin ele aldıkları belirtildi.

Görüşmenin bugün yapıldığı belirtilen açıklamada, “Komutanlar, askeri alandaki Rus-Amerikan ilişkilerinin bazı güncel konularını ele aldı” ifadelerine yer verildi.

ABD Genelkurmay Başkanlığı'nın görüşmeye ilişkin yazılı açıklamasında da, "İki askeri lider ortak kaygı konusu olan meseleler üzerine fikir alışverişinde bulundu. İki komutan da yanlış hesaplamalardan kaçınmak ve şeffaflığı artırmak için düzenli bir şekilde iletişim kurmanın öneminin farkında." denildi.

'İÇERİĞİN GİZLİ TUTULMASI KONUSUNDA MUTABIK KALINDI'

ABD Genelkurmay Başkanlığ Sözcüsü Patrick Ryder tarafından yapılan açıklamada, daha önceki uygulamalarda olduğu gibi iki komutanın görüşmesinin içeriğinin gizli tutulması konusunda mutabık kaldıklarını da belirtti.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler