Erdoğan: Akdeniz’de çözüm gerçekçi olmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Doğu Akdeniz'deki hidrokarbon arama faaliyetlerine ilişkin, "Arama çalışmalarına bizler aynı kararlılıkla devam ediyoruz, edeceğiz." dedi.

Yayınlanma: 22.08.2019 - 20:37
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Doğu Akdeniz’deki hidrokarbon arama faaliyetleriyle ilgili “Arama çalışmalarına bizler aynı kararlılıkla devam ediyoruz, edeceğiz. Rum Kesimi, ancak samimi ve gerçekçi bir uzlaşma zeminine gelirse adada herkesin beklediği çözüm yolu açılır” dedi.

Erdoğan,  KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya geldi. Heyetler arası toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Erdoğan, “Kendi haklarımızı nasıl savunuyorsak Kıbrıs Türklerinin haklarını da savunmaya devam edeceğiz. Doğu Akdeniz’deki arama faaliyetleri sebebiyle sözde tedbirler açıklayan AB kendisine zarar veriyor. Türkiye olarak KKTC ile kendi yol haritamızda uygun adım atmaya devam edeceğiz. Kıbrıs’taki sorunun ortaya çıkışı da bugüne kadar gelişi de tamamen Rumların uzlaşmaz tavırlarından kaynaklanmaktadır. Rum Kesimi, ancak samimi ve gerçekçi bir uzlaşma zeminine gelirse adada herkesin beklediği çözüm yolu açılır” ifadelerini kullandı. Başbakan Tatar ise ”Kıbrıs Türklerinin hak ve çıkarlarını korumak için Türkiye’nin yaptığı fedakârlıklar bize güç vermektedir. Kıbrıslı Türkler, Türkiye’nin tek taraflı müdahale hakkında ısrarcı olacaklardır. Bir anlaşma durumunda Türkiye’nin garantör ülke olarak müdahale hakkının olması gerekir” diye konuştu.

Macron’dan Miçotakis’e destek
Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron,  Paris’te bir araya geldiği Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’e Doğu Akdeniz’deki yaşanan krizde, AB ve Fransa olarak Yunanistan’ın yanında olduklarını belirterek, Türkiye’nin uluslararası hukuka aykırı davrandığını ileri sürdü.
Miçotakis ise Türkiye ile sorunları iyi komşuluk ilişkisi ve uluslararası hukuk çerçevesinde yürütmek istediğini aktararak, “Erdoğan ile ortak konuların çözümü konusunda birlikte çalışmak için sabırsızlanıyorum” diye konuştu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler