Teröristler okul basıp katliam yaptı: 126 ölü

Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı bir grup askeri okulu bastı. Okuldaki yaklaşık 500 öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. İlk belirlemelere çoğu öğrenci olmak üzere 126 kişi öldürüldü.

Yayınlanma: 16.12.2014 - 09:35
Abone Ol google-news

Pakistan'ın Peşaver kentinde silahlı kişiler bir askeri okuldaki yüzlerce öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. Saldırıyı Taliban üstlendi. Pakistan'ın kuzeybatısındaki Peşaver kentinde gerçekleşen olayda, silahlı kişiler bir askeri okulu basıp okuldaki yaklaşık 500 öğrenci ve öğretmeni rehin aldı. İlk belirlemelere göre çoğu çocuk 126 kişi  öldü. Baskını ardından Pakistanlı komandolar okulu kuşattı. Çatışmalar sürüyor.

PEŞAVER'DE TALİBAN KATLİAMININ KARELERİ

Taliban yüzlerce öğrenciyi rehin aldı - VİDEO


















Üzerlerinde bomba bulunan altı Taliban militanının, okula girerek etrafa rastgele ateş açtıkları bildirildi. Polis okulu güvenlik kordonuna alırken, militanların her birinin intihar komandosu olduğunu söyledikleri öne sürüldü. Taliban'ın 'Tahrik-i Taliban Pakistan' adı verilen bir kolu saldırıyı üstlenirken, okula giren altı militana yaşları büyük öğrencileri öldürme emri verdikleri öne sürülüyor.



KURTARMA OPERASYONU BAŞLATILDI

Güvenlik güçlerinin kurtarma operasyonu başlattığı bildirildi.  Çatışmalar sürerken isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey emniyet yetkilisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "5-6 teröristin askeri okula girdiğini ve çok sayıda öğrenciyi rehin aldığını" belirterek ordu ve polisin kurtarma operasyonu başlattığını belirtti.

Yetkili, güvenlik güçleri ve saldırganlar arasında okul içinde çıkan çatışmanın aralıklı olarak devam ettiğini ifade ederek yedi kişinin yaralandığını söyledi. Pakistan Ordu Sözcülüğü, öğrencilerin büyük kısmının güvenli bir şekilde arka kapıdan çıkarıldığını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler