Türkiye'ye yasa dışı para transferine baskın

Almanya’dan Türkiye’ye “Hawala” sistemine benzer bir sistemle milyonlarca Avro transfer etmekle suçlanan bir şebekeye karşı dün operasyon başlatıldı. Türkiye’de de gelen parayı gizlenen FETÖ’cülere aktardığı belirlenen 79 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

Yayınlanma: 19.11.2019 - 23:48
Türkiye'ye yasa dışı para transferine baskın
Abone Ol google-news

Kuzey Ren Vestfalya, Hessen, Hamburg, Berlin ve Baden-Württemberg’in yanı sıra Hollanda’da eşzamanlı düzenlenen operasyonlara 850 polis katıldı, 62 ev ve şirkete baskınlar düzenlendi. Baskınlarda, özellikle Duisburg kentine odaklanıldığı ve metal ticareti yaptığı belirtilen baş şüphelinin de yakalandığı açıklandı. “Suç çetesi” oluşturdukları belirtilen 27 şüpheliden 6’sı hakkında tutuklama kararı olduğu açıklanmıştı. Bu kişiler Almanya’dan başta Türkiye olmak üzere, yurtdışına kaçak yollardan milyonlarca Avro transfer etmek ve “suç çetesi” kurmakla suçlanıyor. Alman basınına göre “suç şebekesi” özellikle Türkiye’ye para transfer edilmesine odaklandı. Transferi söz konusu olan meblağının 200 milyon Avro olduğu aktarılıyor. 

FETÖ’CÜLERE AKTARILIYOR

AA’nın haberine göre, Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ’nün Türkiye’ye yasa dışı yollardan para sokmak için “Hawala” olarak bilinen bir sistemi kullandığını deşifre etti. Bu sistemi kullanarak ülke içerisine sokulan yüklü miktardaki paranın döviz büroları üzerinden belli bir komisyon karşılığında illerde örgüt mensuplarına ulaştırıldığını belirleyen ekipler, İstanbul üzerinden Türkiye’ye getirildiği tespit edilen paraların özellikle Ankara, İzmir, Antalya, Adana, Mersin, Kayseri, Gaziantep’te faaliyet yürüten örgüt mensuplarınca, aranan veya “gaybubet evlerinde” saklanan örgüt üyelerine dağıtıldığını belirledi. Ele geçirilen muhasebe kayıtları ile telefonlardan elde edilen listeleri inceleyen terörle mücadele ekipleri, şüphelilerin söz konusu sistemi kullanarak 13 milyon 744 bin 197 dolar, 2 milyon 135 bin 634 Avro ve 12 milyon 628 bin 530 lira tutarında işlem yapıldığını tespit etti. Haklarında gözaltı kararı verilen 79 şüpheli arasındaki 7 kişinin ise döviz bürolarında yetkili oldukları belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler