SANA: Suriye ve Türkiye temsilcileri Moskova’da bir araya geldi

Suriye resmi haber ajansı SANA; Rusya, Türkiye ve Suriye temsilcilerinin Moskova’da bir araya geldiğini iddia eddi.

Yayınlanma: 13.01.2020 - 22:43
SANA: Suriye ve Türkiye temsilcileri Moskova’da bir araya geldi
Abone Ol google-news

İngiliz Reuters haber ajansına konuşan bir Türk yetkili de SANA’nın gündeme bomba gibi düşen iddiasını teyit etti. Reuters görüşmenin,” yıllardır gerçekleşen ‘ilk resmi temas’ olduğunu” vurguladı.

Suriye resmi haber ajansı SANA'nın geçtiği haber şöyle:

"Moskova’da bugün düzenlenen (Suriye-Rusya-Türkiye) 3’lü toplantıda Suriye tarafı, Türk tarafından Suriye’nin egemenliği, toprak ve halk olarak istiklali ve toprak birliğine tam bağlılığı ve Suriye topraklarından derhal ve tam olarak çekilme talebinde bulundu.

Ulusal Güvenlik Büro Başkanı Tümgeneral Ali Memlük ile temsil olunan Suriye tarafı, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın temsil ettiği Türk tarafına, İdlib konusunda 17-9-2018 tarihli Soçi ittifakı gereğince, özellikle de bölgeyi teröristlerden ve silahlardan arındırarak, Halep-Lazkiye ve Halep-Hama yollarını açma bağlamında, yükümlülüklerini yerine getirmesi zorunluluğuna dair çağrıda bulundu.

Tümgeneral Memlük, Suriye Devleti’nin, Suriye’nin İdlib bölgesinin tamamını, terörist örgütlerin canlı kalkan olarak kullandığı Suriyeli vatandaşların güven ve huzurunu garanti edecek şekilde kurtarma azim ve ısrarını vurguladı.

Toplantıya bazı Rus yetkililer de katıldı."

Reuters’a gizlilik kaydıyla konuşan Türk yetkili, görüşmelerde terör örgütü PKK’nın Suriye uzantısı YPG’ye karşı birlikte çalışma olanağının da değerlendirildiğini aktardı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler