Arınç'ın kahkaha açıklaması ilk üçe girdi

The Independent gazetesinin 2014’ün en cinsiyetçi sözlerini sarf eden 10 siyasinin listesinin üçüncü sırasında Arınç'ın kahkaha açıklaması bulunuyor.

Yayınlanma: 27.12.2014 - 22:39
Abone Ol google-news

Britanya’nın The Independent gazetesi, 2014’ün en cinsiyetçi sözlerini sarf eden 10 siyasinin listesini yaptı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç kadınlara ilişkin büyük tepki çeken “kahkaha” açıklamasıyla üçüncü sırada yer aldı. İşte dünya çapında “Siyasetçiler 2014’te bu cinsiyetçi şeyleri gerçekten de söylediler” başlıklı listenin ilk 10’undaki açıklamalar:

1 - Bir kadın meslektaşına “Elini çabuk tut da evlen” diyen Japon iktidar milletvekili Akihiro Suzuki.

2 - Niye kadınlarla asansöre binmediğini “Bir asansöre bindiğinizi ve bir kadının üzerinize geldiğini düşünün. Sutyenini ve eteğini çıkarıyor, sonra dışarıya bağırarak ona tecavüz etmeye çalıştığınızı söylüyor” diye açıklayan İspanya’nın Vallodolid Belediye Başkanı León de la Riva.

3 - “Kadın iffetli olacak. Mahrem-namahrem bilecek. Herkesin içerisinde kahkaha atmayacak. Nerede öyle yüzüne baktığımız zaman yüzü hafifçe kızarabilecek, boynunu öne eğebilecek kızlarımız” diyen Başbakan Yardımcısı Arınç.

4 - “Artık öğretmenlik ve hemşirelik öğrencilerinin çoğu kadın. Diş hekimleri ya da avukatların kazandığı söylenen yüksek gelirleri elde etmeyi başaramayacaklar” diyen Avustralya Eğitim Bakanı Christopher Pyne.

5 - Kendi seçim bölgesi Liverpool’da Liverpool taraftarlarını kızdırmış kadın bakan Esther McVey hakkında “Tıka basa dolu bir toplantıda konuştum, konu kimsenin umurunda değildi, kendi aralarında ‘Niye seçimle göndermeyi bekliyoruz, niye linç etmiyoruz o p.çi’ diye tartışıyorlardı” diyen Britanya İşçi Partisi milletvekili John McDonnell.

6 - Emzirme konusunda uzmanlığını “Bazı insanların ne kadar çok ve çok utandığı göz önünde tutulursa, o kadar teşhirci olmayan biçimde bebek emzirmek çok zor olmasa gerek, mesela bir köşede oturarak” diye gösteren Britanya’nın UKIP lideri Nigel Farage.

7 - Britanya Başbakanı David Cameron’ın iki kadını daha kabineye almasını “İç eteklik gecesi” diye yorumlayan Muhafazakâr Parti milletvekili Richard Drax.

8 - Aynı kabine değişikliği için “Hiçbir şeyi değiştirmeyecek olan, en ilginç yanları dış görünüşleri olan kuklalar” yorumunu yapan İşçi Partili gölge bakan Helen Goodman.

9 - Britanya İşçi Partisi’nin Lincoln yerel meclisine sadece kadınları aday göstermesini, Twitter’da iç çamaşırı modellerinin fotoğrafını yayımlayıp altına “Seçim kampanyasının gerçek fotoğrafı” yazarak eleştiren yerel meclisin Muhafazakâr üyesi Richard Davies.

10 - Britanya İşçi Partisi’nin tümüyle kadın adaylar gösterme politikasını “(Pembe dizilerin baş sponsoru) Camay marka pembe sabunların bizi her gün daha güzel yapmayı vaat ettiği günlerden beri en büyük dişileşme ve gençleşme sürecinden geçiyoruz” diye eleştiren partinin 79 yaşındaki erkek milletvekili Austin Mitchell.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler