Pilotun babası bir haftada 2 oğul kaybetti

Kaybolan Malezya uçağının kaptan pilotu Iriyanto’nun babası, geçen hafta da bir diğer oğlunu kaybettiğini söyledi.

Yayınlanma: 29.12.2014 - 23:30
Abone Ol google-news

Baba, en son diyabetten ölen oğlunun cenazesinde gördüğü Iriyanto’ya kavuşma umudunu dile getirirken, “Oğlumun canlı ve sağlıklı dönmesini istiyorum ama Allah istemiyorsa bu kader. Allah’ın takdiri neyse o olacak” dedi. Iriyanto’nun 22 yaşındaki kızı Angela Anggi Ranastianis, sosyal ağ Path’ta “Baba eve gel sana hâlâ ihtiyacım var. Babamı geri getirin. Baba lütfen eve gel” mesajını paylaştı.

 

İki ‘şanslı’ aile uçağı kaçırdı

Uçağa binemeyip üzülen iki aile şimdi şanslarına şükrediyor. Endonezya’dan Singapur’a gidecekken babası hastalanan Çandra Susanto, Facebook’a uçak biletinin fotoğrafını koyup, “5 kişilik ailemiz zarar görmedi. Şükran doluyuz. Hayatımız değişti. Olabileceğimiz en iyi insan olma ve başkalarına yardım etme şansına sahibiz” diye yazdı. Ari Putro Cahyonom da uçaklarının planlanandan daha erken kalkacağını bildiren e-postayı görmeyince 10 kişilik ailesi
uçağa yetişemedi. Daha sonra yetkililer “Bu ailenizin aldığı en güzel yılbaşı hediyesi olmalı” dedi.

 

Malezya uçaklarında bir ‘uğursuzluk’ tartışması

Malezya merkezli havayolu şirketi AirAsia’nın Endonezya’nın Surabaya kentinden Singapur’a giden QZ8501 sefer sayılı yolcu uçağının pazar gecesi kaybolmasından beri esrarı çözülemiyor. 162 yolcusuyla kaybolan ve herhangi bir sinyal alınamayan uçak için Endonezya’nın arama-kurtarma kurumu başkanı Bambang Soelistyo, temasın kesildiği sıradaki koordinatlara dayanarak ve tahmini düşüş pozisyonu dikkate alınarak, deniz dibinde olması gerektiğini söyledi. Soelistyo, deniz altında arama teknolojisine sahip olmadıkları için uluslararası destek istedi.

 

‘Belitung yakınında deniz dibinde’

Bu hipotez üzerinden arama çalışmaları Cava Denizi’ndeki Belitung Adası etrafında yoğunlaştı. Bir Avustralya uçağı dün Endonezya’nın Nangka Adası yakınlarında “enkaz paçasına” benzeyen cisimler gördü. Cisimlerin görüldüğü nokta, uçağın kaybolduğu yerden 1120 km. uzakta. Endonezya helikopteri ise Belitung Adası’nın doğusunda yakıt izleri buldu, toplayıp analize gönderdi.

Kötü hava koşulları nedeniyle rota değiştiren ve gerekenden 100 knot düşük hızda giden uçağın arama çalışmalarına Endonezya’dan 12 gemi, 5 uçak, 3 helikopter ve savaş gemileri, Singapur ve Malezya’dan gemi ve uçaklar, Avustralya’dan bir uçak ve Belitunglu balıkçılar katılıyor

Çoğu yılbaşı tatili için ailelerini görmeye gidenlerden oluşan yolcuların yakınları mucize bekliyor. Gazeteler bu yıl Malezya’ya ait biri kaybolan, biri düşürülen diğer iki uçak nedeniyle “Trajediler yılı” başlığını kullandı. Bir yolcunun babası Subramaniam Gurusamy, “Bu ülke neden böyle sıkıntılar yaşıyor? Felaket habersiz geldiğinde acı veriyor. Uğursuzluk mu bu? Sanıyorum talihimiz kötü” dedi. 160 bin kişinin evinden olduğu sel felaketi moralleri daha da bozdu. Facebook’ta bir mesajda “Allah’ım ülkemi koru, sel, hortum, MH370 kayboldu, MH17 düşürüldü, QZ8501 hâlâ kayıp, umut ediyoruz, dua ediyoruz” denildi. Perak eyaleti müftüsü Harussani Zekeriya “Böyle olaylar Allah’ın imtihanı. Birleşmeli ve ırklar arası barışı sağlamalıyız” görüşündeydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler