Batı medyasından 'muhaliflere' çağrı: Gazetecileri kaçırmayın!

Başlıca uluslararası haber örgütleri, bugün Suriye’deki silahlı muhalif güçlerin sorumlularına bir mektup göndererek, silahlı gruplar tarafından gerçekleştirilen gazetecilere yönelik kaçırma olaylarının artışına karşı acilen harekete geçmeleri çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 11.12.2013 - 23:07
Abone Ol google-news

Associated Press’in haberine göre; Suriye’nin Kuzeyi’nde, muhalif grupların bulunduğu bölgelerde gazetecilerin kaçırılma olaylarındaki önemli oranda artışın üzerine aralarında Associated Press’in de bulunduğu 13 büyük uluslararası haber kurumu "muhaliflere" açık bir mektup yazdı.

Mektupta, “Kaçırılma ve alıkonmaların önlenmesine izin verildiği sürece gazeteciler, Suriye içinde görev almakta istekli olmayacak ve Suriye sınırları içinde meydana gelen olayların tanığı ve aktarıcısı olarak hizmet vermeyeceklerdir. “ denildi.

Mektubun 13 imzacısı arasında AP, AFP, Reuters, BBC, New York Times, Washington Post, Wall Street Journal, Atlantic Media, Economist, Getty Images, Guardian, Los Angeles Times ve Telegraph.

Mektup, Batı destekli ÖSO'ya ve aşırı dinci olarak tanımlanan diğer gruplara gönderildi.

Açıklamada; Suriye Koalisyonu ve Öso Kurmayları’nın kaçırılan tüm insanların salıverilmesini sağlamak adına üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirecekleri ve yine Suriye’de bulunan İnsan Hakları aktivistlerinin ve gazetecilerin güvenliklerinin sağlanacağı vurgulandı.

New York merkezli Gazetecileri Koruma Komitesi, yaklaşık 30 yabancı ve Suriye’li gazetecinin kayıp olduğunu ve Suriye’deki çatışmaların başladığı tarih olan 2011’den bu yana da 55 gazetecinin de öldürüldüğünü açıkladı. Komite aynı zamanda, bu sene içinde en az 26 gazetecinin kaybolduğunun bildirildiğini, fakat an itibariyle güvende olduklarını belirtti.

Mektupta imzası bulunan haber kurumları, silahlı grupların kendilerini Suriye’de çalışan gazetecilerin güvenliklerinden sorumlu hissetmek zorunda olduklarını bildirdi ve “Diğer şeylerin yanında, silahlı grupların sorumlularına hala alıkonulmuş durumda bulunan gazetecilerden sorumlu olan grupları deşifre etmelerini ve salıverilmeleri için gerekenlerin yapılmasını istedik.” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler