Charlie Hebdo zanlıları çembere alındı

Paris'te mizah dergisi Charlie Hedbo saldırısında 12 kişiyi öldüren zanlılar Crepy-en-Valois bölgesinde bulunan evde çembere alındı.

Yayınlanma: 08.01.2015 - 08:10
Abone Ol google-news
 
Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine silahlı saldırıyı düzenleyen saldırganların kimliklerini açıkladı.
Suriye'den Fransa'ya dönen Fransız vatandaşı iki Cezayirli. Fransız polisi internet sitesinden yaptığı açıklamada saldırıyı Said Kouachi(34), Cherif Kouachi (32) ile Hamyd Mourad'ın (18) düzenlediğini duyurdu. Said Kouachi ile Cherif Kouachi'nin kardeş olduğu belirtildi.

Charlie Hebdo zanlıları çembere alındı - VİDEO
 
POLİS TERÖRİST AVI BAŞLATTI

Fransız polis "terörist avı" başlattı... Cezayir doğumlu kardeşler Şerif ve Said Kuaşi'nin Paris'in kuzeyindeki Villers-Cottert'te bir benzin istasyonunda görüldüğü belirtildi.

FRANSIZ YETKİLİ DOĞRULADI

Villers-Cottert'teki bir benzin istasyonu sahibi, zanlıları gri bir araçla gördüğünü ileri sürdü. Zanlıların silahlı olduğu da iddialar arasında. İsmini açıklamayan Fransız bir yetkili de, bu bilgiyi doğruladı.

ZANLILAR ABLUKAYA ALINDI

Bu bilginin ardından bölgeyi ablukaya alan Fransız polisi iki zanlıyı Crepy-en-Valois bölgesinde bulunan bir evde ablukaya aldı.

 
 
 
(Aranan bu iki saldırgan için çalışmalar sürdürülüyor)

1 SALDIRGAN BU SABAH TESLİM OLDU İDDİASI
 
Fransız polisi, Charlie Hebdo dergisine düzenledikleri silahlı saldırıda 12 kişinin ölümüne neden olan 3 saldırganın yakalanması için yakınlarının yaşadığı Reims ve Charleville Mezieres şehirlerinde bu sabah oparasyon düzenledi. 
Parisien Gazetesi, saldırganlardan 18 yaşındaki Hamyd Mourad'ın Charleville Mezieres şehrinde polise teslim olduğunu yazdı.
 
 
 


Parisien gazetesi, polis kaynaklarına dayanarak aranan Kouachi kardeşlerin, 1995 ve 2008 yılında Fransa'da gerçekleşen bir saldırılardan dolayı gözaltına alınıp 18 ayı ertelemeli 3 yıl ceza aldığını öne sürdü.
 
 
 
 
 

POLİS SİTESİNDEN DUYURU İLE ARANANLARI İLAN ETTİ
 
Polis, iki şüphelinin fotoğraflarını 'www.securite.interieur.gouv.fr' adresinden yayınlayarak tanıyanlar ve görenlerden yardım çağrısında bulundu. Polis, ücretsiz aranabilecek olan 0805 numarasını vererek gören ve tanıyanların iletişime geçmeleri istedi. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler