Osmanlı torunu New York Times'a ortak

Dünyanın en zengin insanı Meksikalı Carlos Slim, dünyanın en itibarlı gazetelerinden New York Times'ın en büyük hissedarı konumuna geldi.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 08:36
Abone Ol google-news

6.36 dolardan 15.9 milyon adet New York Times hissesi alan Slim, 101 milyon dolar ödeyerek şirketteki payını yüzde 17'ye yükseltti. Slim'in elindeki hisse sayısı 27.8 milyon adete ulaştı.

Slim 2008 yılında zor durumdaki New York Times'a yüzde 14 faizle 250 milyon dolar kredi vermişti. Şirket bu yüksek faizli krediyi vadeden önce kapatmış, Slim'e belli bir fiyattan hisse senedi satın alma hakkı vermişti. Slim son hisse alımını bu hakkı kullanarak yaptı. Gazetevatan'ın haberine göre; halen 9.5 dolar seviyesinde bulunan hisseleri 6.36 dolardan satın alarak en büyük ortak konumuna geldi. Slim'in elindeki hisseler A grubu. New York Times'ın yönetim imtiyazına sehep olan B grubu hisseler ise, gazeteyi bizzat yöneten Sulzberger Ailesi'nin elinde.

 

SLİM KİMDİR?

Carlos Slim, 1902'de Osmanlı İmparatorluğu hakimiyeti altında bulunan bugünkü Lübnan'dan Meksika'ya göç eden Yusuf Selim Hattat Ağlamaz adlı katolik bir Osmanlı göçmenin oğlu. Carlos Slim'in babası askerlik yapmamak için 14 yaşında Meksika'ya kaçmış ve adını Julian Slim Haddad Aglamaz olarak değiştirmiş. 73 milyar dolarlık serveti olan "Türk" lakaplı Slim, Meksika ve Latin Amerika'da büyük bir telekom imparatorluğunun sahibi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler