Almanya’da IŞİD operasyonu: 2 Türk tutuklandı

Almanya’nın Başkenti Berlin’de bu sabah saatlerinde başlayan IŞİD operasyonunda gözaltına alınan 5 Türk’ten ikisi tutuklandı. Diğer üç kişi ise delil yetersizliğinden serbest bırakıldı.

Yayınlanma: 16.01.2015 - 13:49
Abone Ol google-news

Alman basınında yer alan haberlere göre, 250 polis ve özel timlerin görev yaptığı operasyonda yaşları 41 ve 43 olan iki Türk tutuklandı.

Yaklaşık bir yıldır süren hazırlıklar sonucunda yapıldığı belirtilen operasyonda tutuklanan Türk vatandaşları, IŞİD’le bağlantılı olmak, örgüte maddi ve lojistik destek vermekle suçlanıyorlar.

Tutuklananlardan birinin 41 yaşındaki kendisini “emir“ olarak tanıtan İsmet D. olduğu belirtiliyor. İsmet D, Berlin’de IŞİD’e militan toplamak ve bu kişileri Suriye’de savaşmaya hazırlamakla itham edilirken, tutuklanan diğer kişinin ise 43 yaşındaki Emin F. olduğu ve militanlara lojistik destek ve maddi destek verdiği öne sürülüyor.

Die Welt gazetesinin bildirdiğine göre, yaşları 31 ile 44 arasında değişen 5 Türk’ten üçü, tutuklamaya yeterli delil elde edilemediğinden serbest bırakıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon