"Rusya, Batı'yı yenmek için yeteri kadar koza sahip"

ABD'li ekonomist Paul Craig Roberts, Rusya'nın Batı'nın siyasi ve ekonomik yapısını bozmak için elinde yeterince koz olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 18.01.2015 - 20:49
Abone Ol google-news

ABD 'li ekonomist Paul Craig Roberts, Foreign Policy Journal dergisindeki makalesinde Rusya'nın Ukrayna'nın doğalgaz hırsızlığından yorulup boru hattını Türkiye 'ye çevirme kararı aldığını öne sürdü.  Rus haber ajansı Ria Novosti’nin yaptığı habere göre Roberts açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Rusya Enerji Bakanı bu kararı doğruladı ve Avrupa ülkelerinin Rus gazını almak istemeleri halinde onların kendi altyapılarını kurmaları veya ülkelerine boru hattı inşa etmeleri gerektiğini ekledi. Bu karar şu anda Avrupa'yı doğalgazın kesilmesi konusunda tehdit etmiyor, fakat bu ileride yaşanabilir. Rusya'nın bu kararının Avrupa'daki etkisini göz önüne alırsak Rusya'nın batının siyasi ve finansal yapılarını kırabilecek birçok koza sahip olduğunu söyleyebiliriz. ABD'ye karşı gelebilecek bir diğer faktör ise Rusya ve Çin'in işbirliğidir. Bu iki ülke kozlarını masaya koymuyorlar, çünkü henüz buna ihtiyaçları yok. Rusya ve Çin batının mali sistemine bağlı kalmamak için alternatif mali enstitüleri kuruyorlar. Vladimir Putin ve Çin hükümeti liderlerine batılı mevkidaşlarından farklı olarak mantıklı oldukları için teşekkür etmeliyiz. Eğer Putin Rusya'ya ve kendisine yapılan hakaretlere direk olarak cevap verseydi batı için korkunç sonuçlar doğardı. Putin istediği zaman NATO'yu ve batının tüm mali sistemini yıkabilir. NATO Rusya'ya ekonomik savaş açtığı için NATO ülkelerine enerji kaynakları sevkiyatını durdurduğunu söylemesi bunun için yeterli olacaktır. Avrupa Rus enerji kaynakları olmadan hayatta kalamayacağı için NATO yıkılır ve Washington İmparatorluğu da son bulur."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler