Densiz mesaj: Rızalarıyla seks mi yaptılar?

İtalya Senato Başkan Yardımcısı Maurizio Gasparri, Suriye'de yaklaşık 5 ay boyunca rehin tutulduktan sonra geçen perşembe günü serbest bırakılan iki İtalyan yardım görevlisi hakkındaki sözleriyle tartışma yarattı.

Yayınlanma: 19.01.2015 - 09:38
Abone Ol google-news

İtalya, Suriye'de 5 ay boyunca rehin tutulduktan sonra serbest kalan 2 yardım gönüllüsü Vanessa Marzullo (21) ve Greta Ramelli (20) hakkındaki Twitter'da atılan mesajı konuşuyor. Tweet'i atan İtalya Senatosu Başkan Yardımcısı Maurizio Gasparri'ye tepki yağıyor. BBC Türkçe'nin haberine göre, Gaspari, Twitter hesabından; "Vanessa ve Greta, savaşçılarla kendi rızalarıyla seks mi yaptılar? Ve, bedelini biz ödedik!" mesajıyla tepki çekti. Sosyal medya alemi bu tweet'le karışırken, Gasparri'den "Twitter'dan defolması" istendi. Hatta birçok sosyal medya kullanıcısı, bu tepkiyi daha da ileri taşıyarak, "Twitter'dan gitmesi yetmez, senatodan da gitsin" mesajları yağdırdı. Gasparri'ye az da olsa destek veren de oldu; bazı sosyal medya kullanıcıları, yardım gönüllüleri Vanessa Marzullo ve Greta Ramelli hakkında ağır ithamlarda bulundu.

 

'İtham etmedim soru sordum'

Eski Başbakan Silvio Berlusconi'nin partisi Haydi İtalya'nın (Forza İtalya) senato grup başkanı olan Gasparri, tepki sağanağı üzerine savunmaya geçti. "Bu haberi bir sitede okudum ve sadece doğru olup olmadığını sormak istedim" diyen Gasparri, "Piovegovernoladro" isimli siteyi kaynak gösterdi. La Repubblica Gazetesi'nin "Sizin kurumsal bir göreviniz var, acaba Twitter böyle bir soruyu, bu şekilde sormak için doğru yer miydi?" sorusuna; Gaspari, "Şeffaflık yeri. Neden soru sormamam gerektiğini anlamıyorum. Ne sakıncası var? Herhangi bir ithamda bulunmadım, sadece soru sordum" yanıtını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon