Almanya'ya göçün 52. yılda ilk Türk Bakan

Athena’nın kurucuları Gökhan ve Hakan Özoğuz’un kuzeni olan Aydan Özoğuz, Almanya’nın ilk Türk kökenli bakanı olarak tarihe geçti. İşte Özoğuz ailesinin ilginç Almanya macerası.

Yayınlanma: 16.12.2013 - 13:56
Abone Ol google-news

Almanya'da 22 Eylül’de yapılan Federal Parlamento seçimlerinden sonra kabine şekillenmeye başladı.

Sosyal Demokrat Parti (SPD), Hristiyan Birlik Partileri (CDU/CSU) ile kuracağı büyük koalisyonda bir ilke imza attı ve SPD Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz'u Göç, Mülteciler ve Uyum Bakanı yaptı. İlk Türk kökenli Federal Bakan Özoğuz'un parlamentodaki ikinci dönemi. Özoğuz 2010 yılından beri partisi SPD'de uyumdan sorumlu ve 2011 yılından bu yana da genel başkan yardımcılığı görevini yürütüyor. Hamburg İçişleri Senatörü Michael Neumann (SPD) ile evli olan Özoğuz bir çocuk annesi.
 
ATHENA ÜYELERİYLE İLE AKRABA
 
Ailesi 1958 yılında Almanya'ya göç eden Aydan Özoğuz Türkiye'deki ünlü müzik grubu Athena'nın üyeleri Gökhan ve Hakan Özoğuz'un da akrabası. Ülkeyi 4 yıl yönetecek siyah- kırmızı koalisyonda SPD'nin diğer bakanları ise şunlar: Sigmar Gabriel Ekonomi ve Enerji Bakanı, Frank- Walter Steinmeier Dışişleri Bakanı, Barbara Hendricks Çevre Bakanı, Andrea Nahles Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı, Heiko Maas Adalet Bakanı ve Manuela Schwezig Aile Bakanı.

Koalisyonun diğer ortağı Hristiyan Birlik Partileri'nin (CDU/CSU) ise bakanlıklarla ilgili dağılımı en kısa sürede yapması bekleniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler