ABD'de üç Müslüman vurularak öldürüldü

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletine bağlı Chapel Hill kentinde Müslüman bir ailenin üç üyesi silahlı saldırıda öldürüldü. ABD polisi, cinayetle ilgili bir kişiyi gözaltına aldı.

Yayınlanma: 11.02.2015 - 16:48
Abone Ol google-news



Yerel saatle 17.15'te meydana gelen saldırıda üç Müslüman genç başlarından vurularak öldürüldü.

Kuzey Carolina Üniversitesi'nde eğitim gören 23 yaşındaki Deah Şaddy Barakat ve 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed ile 19 yaşındaki Razan Muhammed Ebu Salha üniversitenin kampüsünde silahlı saldırıya uğradı. Başlarına kurşun sıkılarak öldürülen üç Müslüman gençlerden ikisi üniversite öğrencisiydi. Diğeri de önümüzdeki yıl üniversiteye başlayacaktı.

ZANLI TESLİM OLDU
ABD polisi yaşanan cinayetle ilgili Craig Stephen Hicks isimli zanlıyı gözaltına aldı. Zanlının polise teslim olduğu belirtildi.
Saldırıyı gerçekleştiren Hicks polise teslim olduğu ve cinayetleri itiraf etti. Polis, cinayetlerin nedeniyle ilgili bir açıklama yapmadı ve soruşturmanın devam ettiğini söyledi.

CİNAYETİ GÖRMEZDEN GELEN BASINA TEPKİ
Ortadoğu'daki her gelişmeyi saniye saniye aktaran ve canlı yayınlar yapan ABD basının 3 Müslüman gencin katledilmesini görmezden gelmesine sosyal medyada büyük tepki gösterildi. "ChapelHillShooting" hastagiyle Twitter'da paylaşılan mesajlarda ABD medyasının iki yüzlülüğüne tepki gösterildi.

Florida Barry Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Halid Beydun "Müslümanlar, ancak tetiği çektiklerinde haberlere çıkıyorlar, vurulduklarında değil. Chapel Hill cinayetlerinin medyada yer almaması da bunu ispatlıyor" mesajını paylaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler