Houston’da MİT randevusu

Yakıt ikmali gerekçesiyle Houstan’a inen Erdoğan, adı MİT Müsteşarlığı için geçen Kılıç ile görüştü.

Yayınlanma: 13.02.2015 - 18:10
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın uçağı, Meksika dönüşünde sürpriz bir şekilde menzili yetmesine rağmen yakıt ikmali için ABD’nin Houston kentine indi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uçakta Hakan Fidan’ın istifasının ardından boşalan MİT Müsteşarlığı için ismi geçen Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile görüştü.

Erdoğan, Meksika’da ziyaretini ani bir kararla bir gün erken sonlandırdı. Erdoğan, sabah saatlerinde beraberindeki heyetle birlikte “TUR”, özel uçağıyla Meksiko Juarez Askeri Havaalanı’ndan Türkiye’ye dönmek üzere havalandı. Meksika dönüşü doğrudan Türkiye’ye dönmesi beklenen Erdoğan ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak sürpriz bir şekilde, yerel saatle 01.00’da (TSİ 09.00) yakıt ikmali için ABD ’nin Houston kentindeki George Bush Uluslararası Havalimanı’na iniş yaptı.

 

3 saat kaldı

Erdoğan, burada perşembe akşamı apar topar Washington’dan ayrılıp Houston’a geçen Türkiye’nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile bir araya geldi. Kılıç, Hakan Fidan’ın istifasının ardından boşalan MİT Müsteşarlığı için ismi geçen adaylardan biri olarak biliniyor. Burada yaklaşık üç saat kalan uçak daha sonra TSİ 12.00’de Türkiye’de doğru tekrar havalandı.

Erdoğan’ın Meksika’daki programını erken sonlandırması ve uçağının menzilinin yetmesine karşın yakıt itmali için Houston’a inmesi soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Geçen sene satın alınan Airbus 330-200 tipi TC-TUR uçağının, ekstra yakıt tanklarıyla 15 bin 400 kilometre uçabildiği açıklanmıştı. Bu durumda Erdoğan’ın 11 bin 860 km olan Mexico City-Ankara uçuşunu gerçekleştirmek için aslında teknik açıdan Houston’a geçmesi gerekmiyordu.

 

Kılıç: Rutin yakıt ikmali

Cumhurbaşkanlığı kaynakları uçağın kalkışta hava koridorunun yoğunluğu nedeniyle daha fazla yakıt
harcadığını, İstanbul’dan sonra bile uçacak yakıt olmasına rağmen riske girmemek adına böyle bir ikmal yapıldığını açıkladı. Erdoğan ile görüşmesinin ardından NTV’ye konuşan Kılıç da Cumhurbaşkanı’nın sadece rutin yakıt ikmali için Houston’a indiğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler