Obama: Kimse inancı yüzünden hedef alınamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, olayın yaşanmasının ardından ABD yöneticilerinden herhangi bir açıklama yapılmadığı için eleştirdiği Kuzey Carolina eyaletinde öldürülen 3 Müslümanla ilgili olarak ABD Başkanı Barack Obama'dan açıklama geldi.

Yayınlanma: 14.02.2015 - 09:39
Abone Ol google-news

ABD’de 3 Müslüman gencin öldürülmesi İslam aleminde ve sosyal medyada büyük tepki çekmesinin ardından Başkan Barack Obama’dan açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ayrıştırıcı ve kutuplaştırıcı açıklamalarının aksine Obama'dan birleştirici bir mesaj geldi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Obama, Kerry ve Biden’ın şu ana kadar hiçbir açıklama yapmamış olması manidardır... Obama’ya neredesin başkan diyorum” çıkışı sonrası yazılı açıklama yapan Obama, gençlerin “acımasız ve gaddar biçimde” öldürülmesiyle ilgili FBI’ın soruşturma başlattığını hatırlatarak şunları söyledi: “ABD’de hiç kimse, kim olduğu, görünüşü veya ibadet şekli nedeniyle hedef alınmamalı. Michelle ile birlikte kurbanların yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Bu genç Amerikalıların cenazesindeki  çok büyük katılımda gördüğümüz gibi, hepimiz tek bir Amerikan ailesiyiz. Ne zaman aramızdan biri  vaktinden önce bizlerden alınırsa, onların nasıl yaşadığını hatırlayacağız. Kurbanlardan Yusor’un  sözleri bizlerin yaşantısına ilham olmalı: ‘Amerika’da büyümek bir nimet. Nereden geldiğiniz fark  etmez. Birçok farklı yerden, farklı geçmişten ve dinden gelen birçok farklı insan var ama burada hepimiz biriz.’”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler