33 kişinin katilinde Türk pasaportu çıktı

Çin'de geçtiğimiz aylarda 33 kişiyi öldüren 133 kişiyi de yakalayan katillerin üzerinden Türk pasaportu çıktığı iddia edildi

Yayınlanma: 17.02.2015 - 11:02
Abone Ol google-news

Çin’in Yunnan eyaletine bağlı Kunming kentindeki tren istasyonunda geçtiğimiz yılın mart ayında düzenlenen ve 33 kişinin öldüğü, 133 kişinin de yaralandığı bıçaklı saldırıyla ilgili aranan 9 kişiden dördü Endonezya’da yakalandı.

Çin’in resmi gazetesi Halkın Günlüğü’nün İngilizce sitesindeki habere göre Şincan Uygur Özerk Bölgesi’nden oldukları düşünülen şüphelilerin üzerinden Türk pasaportu çıktı.

Endonezya polisinin sorgusunda önce Çin’in Şincan Uygur Özerk Bölgesi’nden olduklarını söyleyen eylemciler, sorgunun ilerleyen bölümlerinde ifadelerini değiştirerek Türkiye’den geldiklerini anlattı. 9 kaçaktan diğer 5’i ise yakalanamadı.

Çin’de geçtiğimiz ay, Uygur Türklerinin ülkeden çıkışı için sahte pasaportlar temin etmekten suçlanan 10 Türk vatandaşı tutuklanmıştı. Şahısların her bir sahte pasaport için 60 bin yuan (9 bin 700 dolar ya da 22 bin TL) aldığı belirlenmişti.

Bu kişilerin Suriye, Afganistan ve Pakistan’da cihada katılma amacı taşıdığı da iddia edilmişti. Bu durum, akıllara, Endonezya’ya Türk pasaportuyla giren şahısların tutuklanan sahte pasaport çetesinden yardım almış olabileceğini getirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler