BM Libya Özel Temsilcisi Leon'dan Arap liderlere çağrı

BM Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon, Arap liderlere, BM'nin çözüm önerisi çerçevesinde Libya'daki tarafların müzakereleri sürdürmeye teşvik edilmesi çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 26.03.2015 - 00:45
Abone Ol google-news

Fas'ın Suheyrat kentinde süren görüşmeler kapsamında basın toplantısı düzenleyen Leon, hafta sonu düzenlenecek zirveye işaret ederek, "Arap Birliği zirvesi, Arap liderlerin Libya konusunda tutumlarını açıklamaları ve BM çözüm önerisi çerçevesinde Libyalı tarafları müzakereleri sürdürmeye teşvik etmeleri için fırsattır" dedi.

Ulusal birlik hükümeti için şu ana kadar isim önerisinde bulunulmadığını, çözüm önerisinin son şekli üzerinde uzlaşı sağlanmasını temenni ettiğini ifade eden Leon, hükümet için yarın isim önerilerinde bulunulmasını beklediklerini belirtti.

Libyalı tarafların öneriyi olumlu karşıladığını da dile getiren Leon, müzakerelerin ikinci turunun yarın tamamlanabileceğini söyledi.

BM Libya Özel Temsilcisi Leon, Tobruk ve Trablus kentlerine düzenlediği ziyaretin ardından, "görüşmeleri hızlandıracak bağımsız kişilerin yer aldığı, tüm tarafların kabul edeceği isimlerden oluşan başkanlık konseyi ve başkan tarafından yönetilecek ulusal birlik hükümeti kurulmasını" içeren bir çözüm önerisi sunmuştu.

Libya'daki krize siyasi çözüm bulmak için BM öncülüğünde taraflar arasında başlatılan diyalog görüşmelerinin birinci ve ikinci turları, İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılmıştı. Trablus yönetiminin, müzakerelerin ülke içinde yapılması şartını öne sürmesinin ardından, Libya'nın Gadamis kentindeBM gözetiminde dolaylı yürütülen müzakerelere Fas'ta devam edilmesi kararlaştırılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler