Ruhani'den 5+1 liderlerine mektup

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin, nükleer müzakerelerin yürütüldüğü Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu 5+1 ülkelerinin liderlerine birer mektup gönderdiği bildirildi.

Yayınlanma: 27.03.2015 - 11:48
Abone Ol google-news

İran'ın İngilizce yayın yapan devlet televizyonu Press TV'nin haberine göre, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hamid Ebutalibi, "Ruhani'nin nükleer müzakerelerde 31 Mart'ta varılması planlanan çerçeve anlaşmasına günler kala 5+1 ülkelerine mektup yazdığını" belirtti.

Ruhani'nin mektupta, ülkesinin nükleer müzakereler konusundaki tutumunu ve müzakerelerin son durumunu değerlendirdiği aktarıldı.

Ruhani'nin Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa liderleriyle telefonda görüştüğü kaydedilmişti. Görüşmelerde Ruhani'nin, "müzakerelerde anlaşmaya varmak için bulunmaz fırsatın kaçırılmaması ve anlaşmaya varılması halinde de yaptırımların tamamen kaldırılması gerektiğine" vurgu yaptığı ifade edilmişti.

İran ile BM Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ABD, Rusya, Çin, İngiltere, Fransa ve Almanya'nın oluşturduğu "5+1 grubu" arasında yürütülen nükleer müzakerelerde nihai anlaşmaya ulaşılamamış, 31 Mart'a kadar çerçeve anlaşmaya varılması hedeflenen müzakereler, 1 Temmuz 2015 tarihine kadar uzatılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler