150 kişiyi ölüme götüren an

İkinci pilotun dağa çarptığı Alman uçağının kokpit zabıtları ortaya çıktı. 150 kişiyi ölüme götüren olay şöyle yaşandı: Kaptan, “Barselona’da tuvalete gidemedim, gitmem lazım” diyerek kokpitten çıkıyor ve bir daha giremiyor.

Yayınlanma: 30.03.2015 - 03:49
Abone Ol google-news

Alman Lufthasa’nın ekonomik havayolu Germanwings’ın Fransa Alplerine çakılan Airbus A320 model uçağının karakutu kayıtları ortaya çıktı. Facia dakika dakika şöyle yaşandı:

10:01 Uçak Berselona’dan kalkışa geçti.

10:01- 10:21 Pilotlar uçağın havalandığı ilk 20 dakikada keyifli bir şekilde sohbet ediyor. Bilirkişi Brice Robin’in açıklamasına göre “Anormal seyreden hiçbir şey olmamasına rağmen ikinci pilot Andreas Lubitz’in cevapları kısa”.

10:28 Uçak seyredeceği yükseklik olan 38 bin feet’e ulaşıyor.

10:28-10:31 Kaptan Patrick Sondenheimer, kısa bür süre için kokpitten çıkacağını, Barselona’da tuvalete giremediğini, uçaktaki tuvaleti kullanacağını ve Lubitz’e yönetimi devralmasını söylüyor.

10:31 Uçak alçalıyor.

10:31-10:41 Kaptan pilot kokpite girmek için yalvarmaya başlıyor. İkinci pilot Lubitz’ten cevap gelmiyor. Bilirkişi Robin, “Birkaç kere kaptan pilotun kokpite girmek istediğini duyuyoruz. Sondenheimer, “Aç şu lanet kapıyı” diyor. Fakat ikinci pilot buna herhangi bir cevap vermiyor” diyor. Ardından kapı baltalanmaya başlıyor. İçeriden hâlâ bir heyecan sesi gelmiyor. Uçağın düzenli alçalması devam ediyor.

10:41 Uçağın tespit edildiği son nokta 6 bin 800 feet yükseklikte oluyor, bu noktada da hâlâ kokpitte normal soluk alıp verme devam ediyor.

 

Teknik arıza şüphesi

* Lubitz’i faciadan kısa süre önce terk eden yedi yıllık sevgilisi öğretmen Kathrin Goldbach’ın öğrencilerine hamile olduğunu söylediği iddia edildi.

* Soruşturmaların Almanya’nın Düsseldorf kentindeki ayağında görevli Fransız soruşturma ekibinin başkanı Jean- Pierre Michel, “Şu anda uçakta teknik bir arıza meydana gelmiş olabileceği, ihtimaller dışında bırakılmıyor” dedi.

* Lubitz’in görme sorunu yaşadığı açıklandı. Geceleri ‘düşüyoruz’ çığlıklarıyla uyanan Lubitz’in evinde antidepresan haplar bulundu.

* Germanwings şirketinin de bağlı bulunduğu Lufthansa 5 bin 400 pilotun psikolojik durumlarını denetlemek için sadece 20 doktor çalıştırıyormuş.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler