'2014, insan hakları açından kötü bir yıldı'

Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Nils Muijnieks’a göre, 2014, insan hakları açından kötü bir yıldı.Strasburg’da İnsan Hakları Yıllık Raporu’nu açıklayan Muijnieks, Akdeniz’deki mülteciler dramına, Ukrayna ve aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bir çok ülkedeki basın özgürlüğü kısıtlamalarına değindi.

Yayınlanma: 24.04.2015 - 12:56
Abone Ol google-news

Raporda, Akdeniz savaştan kaçan insanların toplu mezarı oldu ifadesi yer aldı. Resmi rakamlara gore 3 bin kişi azgın denizde yeya sarp kayalıklara çarparak yaşamını yitirdi denirken, gayri resmi rakamların bu rakamın çok üstünde olduğuna dikkati çekildi.


İNSAN HAKLARI İHLALLERİ
Ukrayna’da ve Rusya’da temel insane haklarının kıstlandığı vurgulanan raporda, durumdan endişe duyulduğu belirtildi. Doğu Ukrayna’daki kriz bünyesindeki siyasal gelişmelerin bölgede yaşayanlar için büyük bir insanlık krizine yol açtığı belirtildi. Bölgeyi yaptığı ziyarette gördüklerinden etkilenen Muiznieks, Kırım Tatarları konusundaki endişelerini dile getirdi.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ
Medya mensuplarına, gazeteciler ve hükümet yanlısı olmayan organizasyonlardaki göstericilere Doğu Ukrayna’da, Rusya’da ve Türkiye’de fiziksel saldırlar ve kamusal baskılar yapıldığı iddiaları da raporda yer aldı. Muiznieks, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 47 üye ülkeden bu tür saldırılara karşı kararlı mücadele vermelerini talep etti ve “medya ve hükümet yanlısı olmayan organizasyonlar cesaretli tavırlarıyla çok defalar demokrasinin gelişimi sağlamışlardır” dedi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler