IŞİD’e iki koldan operasyon

IŞİD’e karşı hem Irak’ın en büyük eyaleti Anbar’da hem de Suriye’nin antik kenti Palmira’da operasyon başlatıldı. Suriye askerleri Palmira’ya yoğun hava bombardımanı yaptı.

Yayınlanma: 27.05.2015 - 04:58
Abone Ol google-news

Gaziantep’ten yasadışı yollardan Suriye’deki çatışma bölgelerine gitmeye çalışan 13’ü çocuk 26 kişi yakalandı. Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada, Suriye’ye gitmek isteyen 26 kişinin geçen cumartesi günü yakalandığı belirtilerek, “İllegal yollardan Suriye’deki çatışma bölgesine gitmek amacıyla ülkemiz üzerinden Suriye’ye geçiş yapacağı değerlendirilen, yabancı uyruklu 13’ü çocuk toplam 26 şahıs Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından yakalanmış, sınır dışı edilmek üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir. Yabancı uyruklu şahıslar 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu’na istinaden işlemleri sonuçlandırıldıktan sonra sınır dışı edilecektir” denildi.

Türk genci mahkemede

Avusturya’da yaşayan 14 yaşındaki Türk genci, bu ülkede bombalı saldırı düzenledikten sonra Suriye’de IŞİD saflarına katılmayı planladığı gerekçesiyle hakim karşısına çıktı. AFP’nin haberine göre, 2007’de Türkiye’den Avusturya’ya göç eden bir ailenin oğlu olan Mertkan G. isimli genç Viyana’daki bir tren istasyonuna bombalı saldırı planlamakla suçlanıyor. İnternetten bomba yapımını araştırdığı belirtilen ve dün mahkeme karşısına çıkan genç, geçtiğimiz Ekim ayında tutuklandıktan sonra serbest bırakılmıştı. Şartlı tahliye kurallarını ihlal ettiği için de tutukluluk hali devam ediyordu.

Sankt Pölten kentinde yaşayan Mertkan G.’nin terör örgütlerine destek vermek ve saldırı planlamak suçlarından 5 yıla kadar hapsi istenecek.

Bazı haberlere göre IŞİD, saldırıyı gerçekleştirmesi halinde Türk gence 25 bin euro para teklif etmiş. Tutuklu gencin avukatı Rudolf Mayer ise müvekkilinin bomba yapımını hayata geçirme niyetinin olmadığını sadece “fikir olarak” araştırdığını savundu. Mayer, gencin önümüzdeki hafta 15 yaşını dolduracağını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler