Çin'de sis nedeniyle otoyollar kapatıldı

Çin'in başkenti Pekin'de gökdelenleri bile görünmesini engelleyen kalın bir sis tabakasının oluşmasından sonra otoyollar kapatıldı. Kirliliğin güvenli seviyeyi iki kattan daha fazla aştığı belirtildi.

Yayınlanma: 16.01.2014 - 15:18
Abone Ol google-news

Pekin Belediyesi Çevre Koruma Dairesi'nin açıklamasına göre kentet hava kirliliği çarşamba günü öğleden sonra başladığı ve gece yarısına kadar sürdüğü. Kentteki sisin cuma günü sabah sona ermesi bekleniyor.

2.5 mikrometreden daha küçük zararlı partiküllerin varlığını ölçümü olan PM2.5 endeksi perşembe sabah erken saatlerde metreküp başına 400-500 mikrogram olarak tespit edildiği kaydedildi. ABD Büyükelçiliği PM2.5 oranının 671 ile sabah 4.00'da en yüksek düzeye ulaştığını bildirdi. Dünya Sağlık Örgütü metreküp başına 25 mikrogramı güvenli olarak kabul ediyor.

Kentin banliyölerinde yaşayan birçok kişi kendilerini korumak için sanayiye dayanıklı maskeler takıyor. Pekin'de bazı bölgelerde görüş mesafesi 500 metrenin altına düştü.

Soyadı Li olan bir Pekin sakini haber ajanslarına "Kentteki tüm gökdelenler kayboldu" dedi.

Pekin'i Şanhay'a Dahin'i Guangzhou'ya, PekiN'i Harbin'e ve Pekin'i Pinggu'ya bağlayan karayolları sis nedeniyle geçici olarak kapatıldı.

Yetkili makamlar Çin'in kuzeyindeki büyük kentlerde kirlilik düşene kadar insanların dışarı çıkmamasını, dışarıda faaliyetten kaçınmasını tembihledi.

Çin'de hava kirliliği sorunu kışın çok daha kötü bir hal alıyor. Hava koşulları ile kömür yakılmasının artışı hava kirliliğini daha da körüklüyor.

Çin hükümeti çeşitli önlemler alarak hava kirliliği ile mücadele etmeye çalışıyor. Eyaletler ve büyük kentlere 2017'ye kadar hava kirliliği konsantrasyonunu yüzde 5 ila 25 kesmesi için talimat verdi. Aralık ayında Liaoning eyaleti hükümeti sekiz kente ulusal çevre standartına uymadığı gerekçesiyle 9 milyon dolar ceza verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler