Fransa'da saldırı: 1 ölü

Fransa'nın Lyon kentine yakın Saint Quentin fallavier şehrinde bir fabrikada meydana gelen patlamada bir kişinin öldüğü iki kişinin ise yaralandığı açıklandı.

Yayınlanma: 26.06.2015 - 12:09
Abone Ol google-news

<video:307575>

Fransa'da saldırı: 1 ölü... Olay yerinden ilk görüntüler

Fransa'nın doğusundaki Lyon kenti yakınlarındaki bir fabrikada düzenlenen saldırıda, bir kişi kafası kesilerek öldürüldü. Fransız yetkililerinden gelen açıklamada başı kesilerek öldürülen kişi, eylemi gerçekleştiren kişinin işvereni olduğu öğrenildi.

ABD'li bir şirkete ait gaz fabrikasına araçla giren saldırganın tesiri düşük patlayıcılar infilak ettirdiği belirtildi. Saldırının ardından olay yerine gelen polis, fabrikanın girişinde, başı kesilmiş bir kişinin cansız bedenini buldu. Saldırıda iki kişinin de yaralandığı açıklandı.

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, Saldırganın Yacine Sali isimli 30 yaşında Lyon banliyösü Saint Priest şehrinde ikamet eden ve Fransız istihbaratı tarafından iyi tanınan bir saldırgan olduğu açıkladı.

FABRİKANIN GİRİŞİNE KESİK BAŞ VE IŞİD BAYRAĞI ASTI

Saldırganın Amerikan şirketi olan ve Fransa'da faaliyet gösteren Air Products adındaki doğalgaz fabrikasına bir araç ile girdiği ve yanında getirdiği kesik başı fabrikanın duvarında bulunan çitin üzerine IŞİD bayrağıyla birlikte astığı bildirildi.

Fransa'daki saldırıdan ilk görüntüler - FOTO GALERİ



Sami isminde fabrikaya koli taşıyan şoför olduğunu söyleyen görgü tanığı yaşadığı anları şöyle ifade etti: "Fabrikanın bulunduğu yerden geçerken, duvardaki çitin üzerinde kesilmiş bir insan başı gördüm. Çok korktum ve şaşırdım. Çok kötüydü. Polisler beni durdurdu ve bölgeden hemen uzaklaştırdı"

FRANSA CUMHURBAŞKANI ACİL OLARAK ÜLKEYE DÖNÜYOR

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ise doğalgaz fabrikasındaki patlamanın bir terör saldırı olduğunu ifade ederek, saldırının araba ile fabrikaya giren bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Olayla ilgili bir saldırganın yakalandığını açıklayan Hollande, arabada ikinci bir kişi daha olabileceğini ifade etti. Ayrıca Cumhurbaşkanı saldırıda 1 kişinin hayatını kaybettiğini 2 kişinin ise yaralandığını söyleyerek, ülkeye korkunun hakim olmasına müsaade etmeyeceklerini belirtti. Liderler zirvesi için Brüksel'de bulunan Hollande Fransa'ya acil olarak dönme kararı aldı.

Fransız savcılığı, saldırının ardından terörle bağlantılı cinayet ve cinayet girişimi soruşturması açıldığını duyurdu.

Fransa'nın Lyon kentine yakın Saint Quentin fallavier şehrinde, bir fabrikada patlama meydana geldi. Patlamanın IŞİD tarafından gerçekleştirildiği iddia ediliyor. İntihar saldırısı olduğu iddia edilen patlamanın AIR PRODUCT isimli bir gaz üretim fabrikasına giren bir araç ile yapıldığı, aracın fabrikanın içindeki gaz dolu tüpleri patlattığı bildirildi. Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

İŞTE SALDIRININ GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ BÖLGE


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler